ĆERKU NATAŠE BEKVALAC VREĐALA DECA: Mama ti se druži sa pede**inama!
Foto: Printscrean

JAKA U BORBI ZA LGBT PRAVA

ĆERKU NATAŠE BEKVALAC VREĐALA DECA: Mama ti se druži sa pede**inama!

Pevačica pokazala koliko je jaka!

Objavljeno: 23.09.2020. 07:18h
  • 1

Nataša Bekvalac od samog početka svoje karijere daje bezrezervnu podršku LGBT populaciji u Srbiji, a sada je odlučila da pokrene inicijativu za donošenje zakona o istopolnim zajednicama i time još jednom pokaže koliko ima empatije za gej ljude.

U intervjuu za „Alo!“ pop zvezda otkriva kako je došla na ideju da pokrene inicijativu, priznaje da se ne plaši osude javnosti i otkriva koliko sličnosti ima između nje i LGBT populacije.

Otkud ideja da pokreneš inicijativu o donošenju zakona o istopolnim zajednicama?

- Godinama slušam priče svojih prijatelja o tome koliko su im prava uskraćena. Osnovna ljudska prava - da mogu da posete svog partnera u bolnici, da mogu da dobiju zdravstveno osiguranje svog zaposlenog partnera, da mogu da podignu zajednički kredit... To su stvari koje su svim ljudima dozvoljene, a njima nisu. Nedelja ponosa i septembar me uvek podsete na to koliko je LGBT zajednica u Srbiji ugrožena i nevidljiva. Pružila mi se prilika da o tome govorim i iskoristila sam je. Dakle, moji motivi su ljudski i emotivni.

foto: printscreen

Da li se plašiš osude onog dela javnosti koji još ne prihvata različitost u Srbiji? - Posle 20 godina u ovom poslu stvarno se ne plašim ničega. Šta meni može neki negativan komentar na internetu? Spremna sam na to, ali znam da radim pravu stvar. Svesno sam ušla u sve ovo.

Slušajući priče LGBT populacije, šta je ono što nikako ne možeš da prihvatiš da im se dešava?

- Mržnja s kojom se svakodnevno suočavaju je ogromna i to nikada nisam mogla da razumem. Zamislite da vam svakog dana neko na ulici dobaci nešto ružno. Zamislite da ne smete da zagrlite svog dečka ili devojku na ulici, da ne smete da se držite za ruku. A da ne pričamo o zakonskim problemima, o tome da su istopolni parovi pred zakonom potpuno nepriznati.

Da li pronalaziš sebe u ljudima kojima želiš da pomogneš? I u kom segmentu?

- Kroz karijeru sam se mnogo puta srela sa osudama javnosti tako da mogu da razumem kako im je. Ali treba uzeti u obzir da sam ja, kao i većina ljudi koji ovo čitaju, privilegovana. Meni nijedno pravo nije uskraćeno. A LGBT populaciji mnoga jesu. Tako da ne bi bilo fer da kažem da smo u istom položaju jer nismo.

Posle tri braka, da li više veruješ u gej zajednicu ili strejt?

- Verujem u svaku zajednicu u kojoj vlada ljubav. To što ja nisam uspela, to je već neka druga tema.

foto: Foto: Emilija Jovanovic

Hana, mama ti se druži sa pe*erčinama!

Gostujući u jednoj emisiji, pop pevačica je ispričala da se njena starija ćerka Hana suočila sa negativnim komentarima zbog toga što se njena mama druži sa pripadnicima LGBT populacije.

- Rekli su joj da joj se „mama druži sa peder*inama“. Ona je tako to dobro odbranila i objasnila im da nije lepo ružno pričaju o drugim ljudima. Jako sam ponosna na nju - ispričala je Nataša.

Bonus video:

(Espreso.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media