GLUMICU ZADIRKIVALI ŠTO NEMA OCA, POSTALA ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA: Onda doživela kidnapovanje i UŽASNU BOLEST
Talija Sodi Miranda Motola, Foto: printscreen

49 godina i toliko buran život

GLUMICU ZADIRKIVALI ŠTO NEMA OCA, POSTALA ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA: Onda doživela kidnapovanje i UŽASNU BOLEST

U stvarnom životu rosalinda nije ništa manje patila nego privatno

Objavljeno:

Čuvena meksička glumica i pevačica 26. avgusta puni 49 godina. Kada gledate njene nove slike, doživite pravi flešbek. Dobra genetika? Lagodan život i svi mogući tretmani lepote na raspolaganju? Estetske korekcije? Šta li je tajna njenog izgleda? Verovatno kombinacija svih faktora. A znate li - posebno vi koji ste pratili "Rosalindu" šta se sve desilo u Talijinom životu, od hit uloge do danas?

Glumica i pevačica iz Meksika postigla je mnogo u karijeri i došla do zvezdanog statusa, zaslužuje da se nađe na listi zvezda koje su najefikasnije prevaerile vreme. Ariadna Talija Sodi Miranda Motola kako glasi njeno puno ime, redovna je gošča na svetskim svečanostima, poput nedavne dodele Latino Gremija u Las Vegasu gde se pojavila u šok haljini.

Najmlađa je od pet ćerki slikarke Jolande Mirande Mange i doktora patologije, poznatog naučnika i pisca Ernesta Sodija Palaresa.

Sa šest godinaje ostala bez oca. Dr Palares je preminuo od dijabetesa, a njoj je nakon toga dijagnostikovan dezintegrativni poremećaj. Bila je i žrtva vršnjačkog nasilja, deca su je zadirkivala jer "nema oca".

Njen talenat bio je jači od svega. Talija je kao devojčica svirala klavir na Nacionalnom muzičkom konzervatorijumu, i veoma rano je počela da govori na tečnom francuskom jeziku. Sa samo devet godina postala je članica dečjeg benda Pac Man. U detinjstvu je menjala grupa, a 1990. izdala je prvi album, pod imenom Talija.

Sredinom i krajem devedesetih godina postigla je međunarodni uspeh, a početkom 2000. probila se na američko tržište.

Talija vredno objavljuje albume, neki od njenih poslednjih su Latina i Valiente. Uporedo se i bavi glumom. Posle Rosalinde nije više glumila u telenovelama (prestala je kada je već postala jedno od najpoznatijih i najuticajnijih imena ovog TV formata), ali je nastavila sa filmskim ulogama (Mambo Café, The Minions).

Bavi se i modnim dizajnom na koji sa ponosom prenosi elemente meksičke kulture. Veoma je posvećena humanitarnom radu.

Svetla tačka njenog života je i brak sa Tomijem Motolom (70), sa kojim ima ćerku Sabrinu (12) i sina Alehandra (8). Motola iza sebe ima brak sa Lisom Klark i Marajom Keri.

Talija koja je pobediila lajamsku bolest, 2002. doživela je otmicu sestara Laure Zapate and Ernestine Sodi koje su oslobođene nakon 12, odosno 36 dana. Pevačica nije u dobrim odnosima sa sestrama koje često u javnosti iznose prljave porodične detalje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Puls Poznatih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.