NAKON ŠTO JE PRIZNALA SVOJE POREKLO Edita Aradinović upotrebila srpski simbol koji se koristio protiv Albanaca!
Foto: printscreen

SVAKA ČAST

NAKON ŠTO JE PRIZNALA SVOJE POREKLO Edita Aradinović upotrebila srpski simbol koji se koristio protiv Albanaca!

Pevačica ne prestaje da iznenađuje!

Objavljeno:

Edita Aradinović nedavno je progovorila o svom poreklu na društvenoj mreži Instagram i tom prilikom na pitanje pratioca da li je poreklom Albanka odgovorila potvrdno. Međutim, Aradnivićeva ne prestaje da iznenađuje, a jednim potezom pokazala je da je u duši Srpkinja.

Pevačica je na poznatoj socijalnoj mreži objavila fotografiju sa prijateljem i stilistom Stefanom Orlićem sa snimanja spota za novu numeru "Akapela" na kojoj Edita koristi čuveni "srpski pozdrav".

Pozdrav sa tri prsta, poznat i kao "srpski pozdrav", pozdrav je koji je izvorno iskazivao Svetu Trojicu, danas se smatra za srpski nacionalni pozdrav jednom rukom sa spojenim (ili raširenim) palcem, kažiprstom i srednjim prstom.

foto: Printscreen Instagram

Zanimljiv podatak iz istorije: Prva popularizovana upotreba pozdrava sa tri prsta (odvojena) bila je 1988. godine, kada su ga Srbi iz Srema, Banata i Kosmeta, koristili za suprostavljanje Albancima, Hrvatima i Slovencima koji su koristili znak pobjede, tokom Antibirokratske revolucije.

No, pozdrav kojim se pevačica koristila, zasigurno nije u nacionalističke svrhe, već vid zabave i poziranja, pa je tako njen prijatelj uz fotografiju istakao:

- Srbija do Tokija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.