UMRO JE OD MOŽDANOG UDARA, NIKO NIJE IMAO POJMA KOLIKO SE MUČIO! Glumac u svoje vreme bio dete poznatih
Foto: printscreen

obožavali smo ga kao ozrena soldatovića

UMRO JE OD MOŽDANOG UDARA, NIKO NIJE IMAO POJMA KOLIKO SE MUČIO! Glumac u svoje vreme bio dete poznatih

Bio je dete poznate beogradske balerine Dušice Vasiljević i sina industrijalca, koji je prvi u Beogradu mogao da sebi priušti Bentli.

Objavljeno: 13:23h

Njegove role Srbija je obožavala. Jedna od onih koja ga je proslavila je svakako lik Ozrena Soldatovića.

Dušan Golumbovski preminuo je od moždanog udara 2016 godine.

foto: Printscreen

Popularni umetnik imao je 74 godine kada je napustio ovaj svet. Imao je više od 50 uloga u pozorištu i na televiziji, a glumom je počeo da se bavi sa samo deset godina.

- Za to što sam postao glumac najzaslužniji su moj učitelj Ilija Janković i jedna čistačica. Učitelj je u meni prepoznao glumačku sklonost i dao mi ulogu u predstavi, a neka čistačica je gledala tu predstavu i preporučila me čuvenom Bati Miladinoviću u Radio Beogradu. Desetak godina kasnije upisao sam glumačku akademiju, u klasi sa pokojnim Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić i Petrom Kraljem- rekao je svojevremeno poznati glumac.

Često je isticao da je njegov život obeležila jedna tragedija. Smrt oca koji je umro pre nego što se on rodio i rastao je bez njegovog prisustva.

- Otac je umro novembra 1940. godine i ja sam, u stvari, posmrče. Moj otac Dragutin je bio razmaženi sin bogatog industrijalca, a majka Dušica Vasiljević poznata balerina. Iz priča znam da, kad je moj deda umro, njegovo četvoro dece, među kojima je bio i moj otac, podelili su njegovo bogatstvo. Otac je tada počeo da živi sladak život, prvi u Beogradu je kupio "Bentli" - prisetio se davno Dušan.

Dušan nije krio i da se borio sa alkoholizmom, a godinama je bio u skladnom braku. Njegov otac je uradio nešto što je i te kako uticalo na sudbinu njegove majke, pa zato on to nije želeo da učini svojoj supruzi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.