OVA SMRT JE DVE GODINE PROGANJALA NIKOLU ROKVIĆA! Za pevača je ON bio jako važan!
Nikola Rokvić, Foto: Dragana Udovičić

POTRESNO

OVA SMRT JE DVE GODINE PROGANJALA NIKOLU ROKVIĆA! Za pevača je ON bio jako važan!

Krvavi pir uzeo je maha i Dragu je prerezan vrat, aporodica Rokvić prošla je kroz agoniju pune dve godine, tokom kojih nisu znali da li je u izgnanstvu, logoru ili je ubijen

Objavljeno:

"Oluja" je bila najveći i najmonstruouzniji zločin protiv Srba zapadno od reke Drine i najveći pogrom u Evropi nakon Drugog svetkog rata, a mnoge srpske porodice ostale su bez namilijih, koji su hladnokrvno ubijeni od strane okupatora, a jedan od njih bio je deda Nikole Rokvića, Drago Rokvić (1924-1995).

Krvavi pir uzeo je maha i Dragu je prerezan vrat, aporodica Rokvić prošla je kroz agoniju pune dve godine, tokom kojih nisu znali da li je u izgnanstvu, logoru ili je ubijen. U znak sećanja na žrtve zločina i genocidno isrebljenje Srba, Nikola je posvetio najiskrenije reči dedi, koje su naterale suze na oči:

foto: Dragana Udovičić

Na današnji dan 1997. godine, je sahranjen moj deda Drago Rokvić. Svako ko ga je poznavao, znao je kakva je gromada od čoveka bio. Sećam ga se, kroz maglu, vedar i nasmejan, ali čestoljut na nepravdu, u šali najviše na Tita. Čak mu je i uzrečica bila: "Je*o te Tito!"... Davao je sve. Voleo je ljude, ne deleći ga po veri i naciji. A onda je došla ta uđasna 1995. godina - priča Nikola i nastavlja:

- Baka je uspela da prebegne u Beograd, usput se mimoišla sa dekom koji je otišao u Bosanski Petrovac i tu mu se gubi svaki trag. O dedi nismo znali ništa pune dve godine. Za dedu smo čuli 1997. godine kada su ga pronašli u zajedničkoj grobnici. Mučenički je stradao: Bio je mučen i na kraju mu je prerezan vrat. Telo mog dede, za te dve godine koliko je ležao u zemlji nije bilo trulo i ostalo je čitavo. Slava Bogu. Večna ti slava, tvoj Majkan - završio je Nikola.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrpskiTelegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.