PREMINULI FRONTMEN NOVIH FOSILA PRETIO ŽENI: Ucenjivao je UBISTVOM, a na kraju je POGINUO zbog NJE! SVE OTKRIVENO
Rajko Dujmić, Foto: Printscreen

ŠOK PRIČA

PREMINULI FRONTMEN NOVIH FOSILA PRETIO ŽENI: Ucenjivao je UBISTVOM, a na kraju je POGINUO zbog NJE! SVE OTKRIVENO

Kralj nota ili čarobnjak za pesmu Rajko Dujmić je dugo od svog najboljeg prijatelja, pesnika Momčila Moke Popadića, stalno tražio da mu napiše stihove o cveću, ali ovaj za to nije hajao

Objavljeno:

Dok se čeka objava datuma sahrane nedavno upokojenog kompozitora Rajka Dujmića, ljubitelji "Novih fosila" pričaju o pesmama te grupe, ali i o anegdotama koje se vezuju za ovo slavno ime

Rajko Dujmić je 1983. hteo da se ubije, a evo zašto i kako je nameravao da se udavi!

Kralj nota ili čarobnjak za pesmu Rajko Dujmić je dugo od svog najboljeg prijatelja, pesnika Momčila Moke Popadića, stalno tražio da mu napiše stihove o cveću, ali ovaj za to nije hajao.

Od Popadića su to priželjkivali i drugi članovi "Novih fosila", ali on to nije smatrao tako važnim ili nije imao inspiraciju.

Kada su jedan letnji dan 1983. godine Dujmić i Popadić sa svojom suprugom Tonkom bili u Plivačkom klubu "Mornar" u Splitu na kupanju, kompozitor ga je opet isto molio. Momčilo Popadić ni tada nije obraćao pažnju, pa je Rajko Dujmić kazao:

foto: Printscreen

"Ako to ne učiniš, skočiću u ovaj bazen i ubiću se, zaista."

Popadićeva supruga Tonka Čović, kojoj je, uzgred rečeno, posvećena balada "Tonka", mužu je naredila da Dujmiću napokon napiše pesmu o cveću. Popadić je sutradan ispunio obećanje i doneo mu stihove "Neveni žuti, žuti".

Dujmić je odmah seo da komponuje. Obojica su bila svesna da je rođena velika pesma. Ta numera je pomogla Dujmiću da napokon preboli odlazak Đurđice Barlović iz "Novih fosila", zbog čega je bio očajan, a oba je napravila pauzu zbog osnivanja porodice, da bi kasnije otišla u soliste.

Na Đurđino mesto došla je tada mlađana studentkinja sociologije Sanja Doležal, a pesma "Neveni žuti, žuti" bila je najslušanija sa albuma "Poslije svega" objavljenog te 1983. godine.

Podsetimo, kompozitorski as Rajko Dujmić preminuo je u utorak 4. avgusta u Sušačkoj bolnici u Rijeci gde su ga u stanju kome prevezli iz Ravne Gore gde je imao tešku saobraćajnu nesreću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.