DETALJE IZ ŽIVOTA I MLADOSTI ISIDORE BJELICE NE ZNATE: Ovo je žena koja je ni u bolesti nije napustila
Isidora Bjelica sa majkom, Foto: ISIDORA BJELICA SA MAJKOM NEVENKOM • YOUTUBE

životna priča

DETALJE IZ ŽIVOTA I MLADOSTI ISIDORE BJELICE NE ZNATE: Ovo je žena koja je ni u bolesti nije napustila

Isidorina majka je nedavno proslavila rođendan, a ponosna ćerka je objavila fotografiju sa proslave na društvenim mrežama

Objavljeno:

Isidora Bjelica je jedna od najvoljenijih živih srpskih književnica, a osim njenih romana publika je uvek uživala i u dogodovštinama vezanim za njen život. To što je Isidora oduvek bila svoja i drugačija, svakako je, između ostalog, zasluga i njene majke, uz koju je odrastala i učila mnogo toga o životu.

Nevenka Đurović je ćerka akademika i književnika Dušana Đurovića, a život je provela kao profesorka engleskog jezika. Kao saputnika u svojim putešestvijima po svetu odabrala je Dimitrija Bjelicu, nadaleko čuvenog šahovskog novinara, zbog čije je karijere mala Isidora "odrastala na aerodromima umesto u vrtiću", kako je jednom prilikom istakla.

- Mama je profesor, racionalna, divna, plemenita žena koja mi je dala stabilnost moralnu. Pošto je ona anglista i predavala je englesku srednjovekovnu književnost radila je na tome da učim pet-šest jezika - ispričala je jednom prilikom u emisiji "Iz profila" Isidora, dodajući kroz smeh da ju je otac podržavao u buntovništvu, dok je majka bila ona koja je "peglala kod profesora" kada u nečemu pretera.

- Moji roditelji su u doba mog detinjstva za Sarajevo bili pojam modernizma. Kroz njihov stan su defilovali mnogi interesantni ljudi. Meni su bukvalno bebisiterke bili Bobi Fišer, kog ja prvi put srećem kako stoji u gaćama u salonu i pitam: "Ko je ovaj ludi Amerikanac?", zatim velike evropske filmske zvezde koje su više volele da spavaju u našem stanu nego u hotelu. Između očevih putovanja na kojima je radio te šahovske teme, radio je i intervjue sa papama, Jurijem Gagarinom, Bitlsima Lejdi Di, a ja sam kao mali pomoćnik bila tu - istakla je Bjelica.

foto: printskrin

Isidorina majka je nedavno proslavila rođendan, a ponosna ćerka je objavila fotografiju sa proslave na društvenim mrežama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/PUls online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.