SAHRANJEN NA ROĐENDAN SVOJE SUPRUGE, PEVAČICA UMRLA PRED SINOVIMA: Svi članovi "Novih fosila" prolazili TRAGEDIJE
Foto: Printscreen

tužno

SAHRANJEN NA ROĐENDAN SVOJE SUPRUGE, PEVAČICA UMRLA PRED SINOVIMA: Svi članovi "Novih fosila" prolazili TRAGEDIJE

Sukob između članova benda "Novi fosili" nastao je odlukom ekipe da se 2014. godine Rajko izbaci iz benda, nakon čega je on podneo tužbu Trgovačkom sudu

 

Objavljeno: 04.08.2020. 18:53h
  • 3

Muzičar Rajko Dujmić preminuo je od posledica saobraćajne nesreće u 65. godini života. On je 29. jula, kod Ravne Gore, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u provaliju, ali nekoliko dana nakon operacije usled krvarenja u mozgu, podlegao je povredama.

foto: Printscreen

Dujmić je jednom prilkom izneo tvrdnje da ga je Sanja Doležal optužila za smrt supruga Nenada Šarića, inače bubnjara benda. Pored Rajka, i druge članove grupe "Novi fosili" pratio je tragičan kraj života.

Šarić je sahranjen na rođendan svoje supruge, druge pevačice "Novih fosila", Sanje Doležal, a prvi bubnjar i pesnik Slobodan Momčilović Moka preminuo je na Dujmićev rođendan, 7. avgusta 1984. godine.

Na oproštajnoj turneji nije nastupio Rajko, a kada je Sanjina i Nenadova ćerka Lea na Fejsbuku napisala da je ponosna na koncert i kako je tata sigurno sve gledao s neba i veselio se, Dujmićeva supruga Snježana joj je zamerila, jer nije spomenula i druge članove benda, Moku, Đurđu i Rajka, te napisala da Neno, da je živ, sigurno ne bi dopustio da Rajko ne bude na oproštajnoj turneji.

- Sanja je tada odgovorila da je Neno umro zbog mene. Nije mi dala ni da joj izrazim saučešće za Nenu. Zecu je rekla da ne dolazim k njoj. Nisam takav čovek. Boli me nepoštenje. Da sam se ikome hteo svetiti, učinio bih to pre. Bilo je prilika - rekao je tada Dujmić za hrvatske medije.

foto: Printscreen/Youtube

Prva pevačica "Novih fosila" Đurđica Barlović bila je sa sinovima na plaži na Pagu, a kada joj je iznenada pozlilo trajektom je prebačena u bolnicu u Zadar, gde je i umrla.

- Đurđica Barlović je bila čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio njen prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali, a kasnije sam čuo tu tužnu vest - pričao je Dujmić tada.

foto: Printscreen/Youtube

Sukob između članova benda "Novi fosili" nastao je odlukom ekipe da se 2014. godine Rajko izbaci iz benda, nakon čega je on podneo tužbu Trgovačkom sudu.

Godine 2016. doneta je privremena mera kojom je odlučeno da Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Kolnago nemaju pravo da nastupaju koristeći naziv "Novi fosili", jer je Dujmić osnivač grupe i autor većine pesama.

Međutim, njih troje to nisu poštovali, zbog čega je na Fejsbuku Rajkova žena reagovala.

- Sanja, Marinko i Zec, bez obzira na privremenu meru koju je doneo Trgovački sud i koja je na snazi do pravosnažnosti presude, vezanu za povredu prava korišćenja imena "Novi fosili", nastupaju pod imenom "Novi fosili" 14. 2. 2020. u Splitu - napisala je Snježana tada.

(Espreso.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media