INSTAGRAM CENZURIŠE I BRIŠE SNIMKE POZNATIH KOJI TEORETIŠU O KORONI! Na listi se našle Madona i POPULARNA SRPKINJA
Foto: Ana Paunković

AU

INSTAGRAM CENZURIŠE I BRIŠE SNIMKE POZNATIH KOJI TEORETIŠU O KORONI! Na listi se našle Madona i POPULARNA SRPKINJA

U videu, doktorka takođe navodi da zaštitna maska nije nužna za sprečavanje širenja zaraze

Objavljeno:

Nije bitno koliko pratilaca imate na Instagramu, koliki je vaš uticaj ili popularnost, ukoliko kršite pravila ove društvene mreže ili ukoliko učestvujete u širenju lažnih vesti, Instagram će vas bez pogovora cenzurisati i najblaže rečeno - izblamirati pred celim svetom.

Kraljica pop muzike Madona, nedavno je objavila video na Instagramu, navodeći da vakcina za koronavirus postoji, ali da se krije od većinske javnosti da bi, kako je napisala, bogati postali još bogatiji. Instagram je uklonio njen video.

Kako prenosi BBC, pop zvezda je objavila kontroverzni video doktorke Stele, koja navodi da vakcina za koronavirus postoji, ali da se o njoj još uvek ne govori u javnosti. U videu, doktorka takođe navodi da zaštitna maska nije nužna za sprečavanje širenja zaraze.

“Istina će nas sve osloboditi”, napisala je Madona ispod videa.

Instagram je prvobitno stavio zabranu za gledanje videa, napisavši da je u pitanju “širenje lažnih vesti”, a video je ubrzo nakon toga i obrisan. Donald Tramp, aktuelni predsednik SAD, takođe je podelio isti video na svom Tviteru, koji je ta društvena mreža potom obrisala.

Ovaj slučaj ponovo je podsetio na sličnu situaciju kroz koju je prošla Jelena Đoković. Supruga prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, našla se na meti cenzure, jer se, baš kao i Madona, dotakla škakljive teme u vezi koronavirusa, ali i 5G mreže.

foto: Printscreen

Supruga poznatog tenisera podelila je desetominutni video koji u sebi sadrži netačne informacije u vezi 5G mreže, zbog čega je Instagram odlučio da je cenzuriše i nalepi joj etiketu “lažna vest”. Video, koji je do tada pregledan više od 98 hiljada puta, bio je kritikovan od strane Jeleninih pratilaca u komentarima, a vest o cenzuri supruge najpoznatijeg tenisera na svetu završila je i u britanskim medijima, tačnije na “Daily mailu“.

Jelena je tada pokušala da opravda svoj postupak, navodeći da ona ništa nije tvrdila, već da se uključila u istraživanje tog segmenta (5G tehnologije, prim.aut.)

Flower child??

Објава коју дели Bella ? (@bellahadid) дана

Manekenka Bela Hadid, takođe je bila cenzurisana od strane ove platforme, ali ne zbog koronavirusa, već zbog Palestine.

Ona se požalila kako je na Instagramu cenzurisana zato što je u jednoj od poslednjih objava, posvećenoj svom ocu Mohamedu, spomenula Palestinu, ujedno i njegov rodni kraj.

“Instagram je uklonio moj stori u kojem sam napisala – moj tata i njegovo rodno mesto Palestina – s fotografijom njegovog američkog pasoša. Koji deo mog ponosa na očevo rodno mesto je nasilno, zlostavljačko, uznemirujuće ili golotinja? Zašto je ovo protiv pravila? Ne smemo biti Palestinci na Instagramu? Za mene je to zlostavljanje. Ne možete da izbrišete istoriju ućutkavanjem ljudi. To tako ne funkcioniše”, zaključila je revoltirano.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.