SIN GLUMCA DOBIO ULOGU U SRPSKOJ HOROR SERIJI PUNOJ VLAŠKE MAGIJE! Nikola Kojo ili on, ne zna se ko je bolji frajer
Foto: Printscreen

svi jedva čekaju

SIN GLUMCA DOBIO ULOGU U SRPSKOJ HOROR SERIJI PUNOJ VLAŠKE MAGIJE! Nikola Kojo ili on, ne zna se ko je bolji frajer

Pored Uliksa Fehimjua , jedan od inspektora će biti i Nikola Kojo, a u seriji ćemo videti i Jelenu Đokić, Slavka Štimca i Tonija Mihajlovskog. Poštujući sve propisane epidemiološke mere, ekipa serije sa rediteljem Nemanjom Ćipranićem na čelu, snimila je prve kadrove sage koja prati razotkrivanje krvavog masakra u jednom vlaškom selu u istočnoj Srbiji.

Objavljeno:

Ove nedelje počelo je snimanje prve domaće TV serije u žanru psihološkog trilera sa elementima misterije i horora “Crna svadba”.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Autor serije je Strahinja Madžarević, dok režiju potpisuje Nemanja Ćipranić. Glavne likove dvojice inspektora tumačiće Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama videćemo i Jelenu Đokić, Slavka Štimaca i Tonija Mihajlovskog.

Specifičan naziv „Crna svadba“ došao je od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu. Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

foto: Ana Paunković

Serije ovakvog tipa retko su rađene kako u domaćoj kinematografiji tako i u regionu, a iz produkcijske kuće Firefly i partnerskog Telekoma veruju da će ovaj psihološki triler, koji nas kroz krimi radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda, biti potpuno jedinstven TV projekat. Emitovanje je planirano za proleće 2021. godine.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.