BOKI 13 POSLAO 40 KRIVIČNIH PRIJAVA! Za sve krivi političare, ŠOKANTNI detalji!
Foto: blic printscreen

haos!

BOKI 13 POSLAO 40 KRIVIČNIH PRIJAVA! Za sve krivi političare, ŠOKANTNI detalji!

Advokat Jovanovskog Sašo Dukovski izjavio je da očekuje da će Tužilaštvo otvoriti predmete po krivičnim prijavama nakon što bude završeno dokumentovanje slučaja

Objavljeno:

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13, koji je pre desetak dana osuđen na devet godine zatvora u aferi “Reket”, danas je podneo 40 krivičnih prijava protiv funkcionera i biznismena iz Severne Makedonije, prenosi portal Plusinfo.

Jovanovski je u saopštenju na osam strana informisao javnost da se krivične prijave, koje je podneo u skopskom Tužilaštvu, odnose na nosioce javnih funkcija, članove njihovih porodica, kao i biznismene.

foto: Pritnscreen

Kako navodi, oni treba da odgovaraju za zloupotrebu službenog položaja i davanje lažnih iskaza.

Advokat Jovanovskog Sašo Dukovski izjavio je da očekuje da će Tužilaštvo otvoriti predmete po krivičnim prijavama nakon što bude završeno dokumentovanje slučaja.

Za sada još nisu u javnosti poznata imena funkcionera i biznismena protiv kojih je Jovanovski podneo krivične prijave.

On je za vreme sednice sudskog veća, u trenutku kada je bila saopštena presuda u slučaju "Reket", rekao da novac ne traže kod njega, te da je novac kod Zorana i Vice Zaeva.

foto: Youtube printscreen

Jovanovski je pre desetak dana osuđen na devet godine zatvora zbog pranje novca u slučaju “Reket”, dok je bivša šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva osuđena na sedam godine zatvora za zloupotrebu službenog položaja.

U aferi “Reket” Jovanovski i Janeva su bili optuženi za reketiranje skopskog biznismena Jordana Kamčeva u iznosu od 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

(Espreso.co.rs / Pulsinfo/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.