OTIŠLA JE NA ODMOR U SAD I NIJE VRATILA! Glumici iz "Sivog doma" zavide zbog života, ali NIJE UVEK BILO LAKO
Željka Cvjetan, Foto: Printscreen Youtube

svašta....

OTIŠLA JE NA ODMOR U SAD I NIJE VRATILA! Glumici iz "Sivog doma" zavide zbog života, ali NIJE UVEK BILO LAKO

Mnogi je i danas pamte

Objavljeno:

Željka Cvjetan važila je za jednu od najlepših glumica bivše Jugoslavije. Njenoj lepoti divili su se kako momci, tako i reditelji.

Zablistala je u seriji “Sivi dom”, a ljubavna priča između Savke i Matića (Dubravko Jovanović) u ovom kultnom TV formatu osvojila je gledace širom bivše Juge, a nju vinulo u sami vrh tadašnje kinematografije. A, onda se samo jednog dana sve okrenulo. Željka je 1991. otišla je “samo” na odmor u Ameriku. Danas živi u Los Anđelesu, a zaposlena je u “Univerzal studiju” u Holivudu na postprodukciji filmova.

foto: Printscreen Youtube

U Americi je krenula od samog početka, radila je kao kelnerica ali je kasnije nastavila školovanje i magistrirala na Univerzitetu za pozorište.

Radila je na Američkoj glumačkoj akademiji, bila je asistent, prevodilac, prof. srpskog jezika.

foto: Printscreen Youtube

Već 23 godine udata je za Borisa Gortinskog i ima kćerku Ninu i sina Marka. U Americi je bila u seriji “Juding Emy” i filmovima “War of the Angels”, kao i “Robbery Homicile Division”.

Rođena je 5. juna 1963. u Beogradu. FDU završila je u klasi profesora Arsenija Jovanovića zajedno sa Dubravkom Jovanovićem, Vladanom Savićem, Majom Lalević, Borom Kandićem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.