VAŽILA JE ZA NAJLEPŠU ŽENU SVETA, A BEZ 10. 000 DOLARA NIJE USTAJALA IZ KREVETA! Prepoznajete li slavnu manekenku?
Foto: Profimedia

SUPERMODEL

VAŽILA JE ZA NAJLEPŠU ŽENU SVETA, A BEZ 10. 000 DOLARA NIJE USTAJALA IZ KREVETA! Prepoznajete li slavnu manekenku?

Linda Evangelista bila je jedna od najuspješnijih i najuticajnijih manekenki i modela svih vremena. Kraj osamdesetih i početak devedesetih nazivao se zlatnim vremenom supermodela, a modnim pistama tada je vladala "Velika šestorka": Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Christy Turlington i Kate Moss

Objavljeno: 12:19h

Na modnoj sceni Linda se pojavila 1989. godine te je u vrlo kratko roku postala najtraženiji supermodel na svetu.

Evangelista je krasila preko 700 naslovnica časopisa diem sveta, a bila je dugogodišnja muza fotografa Stevena Meisela.

Na modnoj sceni Linda se pojavila 1989. godine te je u vrlo kratko roku postala najtraženiji supermodel na svetu.

Evangelista je krasila preko 700 naslovnica časopisa delom sveta, a bila je dugogodišnja muza fotografa Stevena Meisela.

Svojevremeno je izazvala bes javnosti i modne industrije izjavom da ne ustaje iz kreveta za manje od deset hiljada dolara. Ostaće zapamćena i po tome što se tokom jedne revije presvukla čak 12 puta.

U svet visoke mode ušla je s 19 godina, a pokojni Karl Lagerfeld, tada glavni dizajner modne kuće Chanel, za nju je rekao da ne postoji model na svetu koji je profesionalan kao što je ona.

Radila je s najuspješnijim ljudima iz modne industrije pa tako i fotografima, a Peter Lindberg nagovorio ju je da skrati svoju dugu kosu.

Nakon što je to učinila zbog toga je dobila otkaz na čak 16 revija jer se dizajnerima nije svideo njen novi izgled. No, ne zadugo. Godinu dana nakon toga, njena frizura je postala hit sezone, a nazvana je upravo "Linda".

Linda danas ima 55 godina i više nije u svetu manekenstva. Posvetila se privatnom životu i živi daleko od svetla reflektora.

Za razliku od mnogih drugih zvezda nije poklekla pod trendom estetskih operacija i stari u skladu sa svojim godinama, a mnogi u današnjoj Lindi ne bi prepoznali slavni supermodel koji je žario i palio svetskim pistama.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.