OMALOVAŽAVAJU ME JER DOBRO IZGLEDAM, I TO BAŠ ŽENE! Obrazovana i puna oblina, voditeljka se ovaj put požalila javno
Foto: printscreen

znate li mirtu?

OMALOVAŽAVAJU ME JER DOBRO IZGLEDAM, I TO BAŠ ŽENE! Obrazovana i puna oblina, voditeljka se ovaj put požalila javno

Neverojatna je količina omalovažavanja gde se pojedinci neprestano trude omalovažavati vas, banalizirati vaš rad, trud i obrazovanje samo zato što dobro izgledate, ispričala je voditeljka

Objavljeno:

- Pravo nikad nije bilo moja ljubav, završila sam ga igrom slučaja. Previše sam svoja i tvrdoglava da bih mogla raditi u sustavu punom pravila i formi, mislim da je pošteno to priznati. Od malena sam se igrala četkom kao mikrofonom, držala političke govore, ali i prenosila nogometne utakmice - rekla HRT-ova voditeljka Mirta Šurjak (38) u intervjuu za portal "Doktore, hitno!"

Ova atraktivna Splićanka iza sebe ima diplomu Pravnog fakulteta, ali je ipak završila u novinarstvu. Pleni pozornost izveštavajući sa fudbalskih terena, no priznaje kako joj je fizički izgled teret u poslu kojim se bavi.

- Nažalost, jako puno seksizma i diskriminacije prisutno je prema ženama koje imaju fizičke atribute, a uz to i pamet. Neverojatna je količina omalovažavanja gde se pojedinci neprestano trude omalovažavati vas, banalizirati vaš rad, trud i obrazovanje samo zato što dobro izgledate. I nažalost to najčešće rade pojedine žene urednice iz nekih lokalnih medija. Svaki put me to iznova razočara i pogodi jer pokušavaju od vas u medijima stvoriti sliku neke praznoglave plavuše, a ne obrazovane, sposobne mlade žene koja obožava posao koji radi - ispričala je Mirta.

- U Italiji žene koje prate fudbal, a koje su još uz to i dobro izgledaju dižu u nebesa. U hrvatskom društvu i u našem medijskom prostoru bilo bi lepo kad bi ih za početak barem poštovali i cenili, jer verujte mi, koliko god izgledalo jednostavno, nije lako raditi ovaj 'muški posao' u zemlji u kojoj svi sve znaju o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu - dodala je voditeljka i zaključila:

- Nije lako izaći pred pun stadion, uzeti izjavu od igrača, imati pametna pitanja, jer ste kao žena u muškom poslu uvek na meti kritičara i zato skidam kapu svim svojim koleginicama širom sveta koje rade ovaj posao i ruše sve predrasude o njemu.

No, bez obzira na to, Šurjak je predana svom poslu i govori kako je od malena osetila kako je sportsko novinarstvo njen poziv.

- Moj je uzor bio Edo Pezzi, sećam se kako sam kao mala trčala oko njegovog stola na Radio Splitu i vikala 'Barba Edo, ja ću biti sportski novinar.'. Majka je zasigurno uticala genetskim nasleđem na moj životni poziv a i moja prabaka po majčinoj strani je od roda Gotovčevih iz porodice pokojnog hrvatskog političara i intelektualca Vlade Gotovca, tako se očigledno i taj govornički gen preneo i na mene - priznala je voditeljka.

(Espreso.co.rs/24.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.