MILENU DRAVIĆ SU IZBACILI SA FAKULTETA, A ONDA JE GLUMILA SA BRED PITOM! Odbila je Holivud, a o ovome se pričalo
Foto: Beta/Milan Obradović

diva

MILENU DRAVIĆ SU IZBACILI SA FAKULTETA, A ONDA JE GLUMILA SA BRED PITOM! Odbila je Holivud, a o ovome se pričalo

Od tada gotovo da nije bilo praznog hoda u njenoj karijeri

Objavljeno:

Milena Dravić će ostati upamćena kao velika glumica koja je svojim šarmom osvila sve! Milena je rođena na Dorćolu, preko puta crkve Svetog Aleksandra Nevskog.

Završila je Osnovnu školu "Janko Veselinović", a onda i Prvu mušku gimnaziju. Odrasla je uz oca fudbalera i mamu domaćicu.

foto: AP/ Evan Agostini, Dragana Udovičić

Glumica je često isticala da joj je majčino mišljenje bilo veoma važno. Talenat za scenu prepoznala je njena tetka koja je nagovorila njene roditelje da je upišu na balet. Milena se bavila i manekenstvom, a dugo se pričalo reviji na Kolarčevom univerzitetu na kojoj je nosila đubretarac, nakon koje je dobila prvu filmsku ulogu. Bilo je to 1959. godine kada joj je slovenački reditelj František Čap dao ulogu u filmu "Vrata ostaju otvorena".

Od tada gotovo da nije bilo praznog hoda u njenoj karijeri. Uspela je da položi prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti. Milena je sedamdesetih godina bila izbačena sa fakulteta, jer je na predavanjima zbog snimanja nije bilo više od mesec dana. Godinama kasnije, njena profesorka Ognjenka Milićević je molila da se vrati i predložila da joj "Prekobrojna" bude diplomski rad, ali Dravićeva nije htela.

foto: Dragan Kadić

Milena Dravić je postala velika jugoslovenska filmska zvezda, ali i evropska zvezda, pa i veoma cenjeno ime u svetu. Na vrhuncu popularnosti dobila je ponudu od čuvenog magazina "Plejboj". Glumica je pre nekoliko godina u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ispričala da je ta ponuda bila primamljiva, ali i pristojna. Od nje se nije zahtevalo previše, ali je ona tu ponudu odbila.

Mnogi su je je savetovali da prihvati i govorili joj da je to njena velika šansa za Holivud. Na pitanje voditelja da li je donela pogrešnu odluku, odgovorila je: "Ne znam".

Holivudski glumac Bred Pit imao je priliku da glumi rame uz rame sa Milenom Dravić. Naime, film "Tamna strana sunca" u režiji Bože Nikolića bio je veliki prvenac Breda Pita.

Nepokretnu majku Breda Pita u filmu je tumačila Milena Dravić, a Gorica Popović je bila njihova kućna pomoćnica.

foto: Printscreen Youtube

"Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče - nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate - prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća "zarazna", a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić", rekao je za "Novosti" Puriša Đorđević koji je o Mileni Dravić najlepše pričao.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.