TRAŽIO SAM NJEGOV ŠEŠIR DA GA I KAD UMRE MOGU PROŠETATI! Emotivna ispovest Radeta Šerbedžije dirnula je sve!
Foto: printscreen

dirljivo

TRAŽIO SAM NJEGOV ŠEŠIR DA GA I KAD UMRE MOGU PROŠETATI! Emotivna ispovest Radeta Šerbedžije dirnula je sve!

Šerbedžija je poznat po velikom broju svojih šešira, koji su mu zaštitni znak

Objavljeno: 11:13h

U jeku karantina, glumac Rade Šerbedžija (73) iznenadio je svoje fanove dolaskom na društvene mreže i javljanjima uživo svake večeri iz izolacije, a čini se da mu je navika ostala te da se Šerbedžija pod starije dane zaljubio u ovakav način komunikacije, koji je sve do sada potpuno ignorisao.

Rade na svom fejsbuk profilu ima već oko tridesetak javljanja, što uživo, što snimljenih, u kojima obično izvodi poeziju drugih autora, prepričava anegdote iz bogatog života, upriličuje svojevrsni kućni teatar u vremenima kad pozorišta ne rade.

U jednom od posljednjih javljanja prisetio se i velikog Miroslava Krleže te otkrio kako se i njegovo ime našlo u testamentu slavnog književnika.

- Krleža je moj svet i moj svetonazor. Jedne noći dok smo pili francuski cognjac u njegovom stanu u Tuškancu rekao mi je: - Mali, uskoro bum umrl...šta hoćeš da ti ostavim? - Pa nemate Vi ništa Vi ste socijalisticki pisac. - Šta pričaš...imam para...slika...autorskih prava... - Dobro, ostavite mi vaš sivi šešir Borsalino... - Šta će ti moj Borsalino? - Pa kad umrete da vas ponekad prošetam nedeljom Trgom Republike - napisao je Šerbedžija uz video koji je podelio na društvenim mrežama pre nekoliko dana, a Miroslav Krleža mu je udovoljio i u testamentu pod rednim brojem 5 ostavio toliko željeni šešir.

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.