GLEDAOCI APLAUDIRAJU! JOVANA IZNELA ISKREN STAV O JELENI ĐOKOVIĆ: Šta pričaš ti? Šta nas briga za tvoje mišljenje!
Foto: printscreen

oduševila

GLEDAOCI APLAUDIRAJU! JOVANA IZNELA ISKREN STAV O JELENI ĐOKOVIĆ: Šta pričaš ti? Šta nas briga za tvoje mišljenje!

Jovana Joksimović (39) bavila se ovog jutra Jelenom Đoković (33), te kritikama na koje nailaze mišljenja i poruke koje iznosi

Objavljeno:

Voditeljka je priznala da je, dok nije pogledala lajvove koje je držala supruga Novaka Đokovića, bila stava "Šta pričaš ti i šta nas briga za tvoje mišljenje".

- U centru pažnje je Jelena Đoković i njene izjave. Poslednja u nizu je da zdravlje iz usta utiče na žensku neplodnost i kako treba izbegavati kreme za sunčanje jer je crvenilo kože prirodan način odbrane. Tako su preneli mediji. E sad, pitanje je da li i mi mediji samo tražimo senzaciju. Zašto se sve što ona kaže, napiše, izvlači iz kontektsa i da li se izvlači iz konteksta? - počela je Jovana.

foto: printscreen

- Ko određuje pravila u šta da verujemo i kako da živimo? I, na kraju možda i najvažnije pitanje - imamo li mi koji se nalazimo u ovom javnom etru, i sve poznate ličnosti, pravo na svoje mišljenje i može li tek tako to mišljene da bude podeljeno sa vama, bez ikakvih posledica? O čemu treba da vode računa kad daju savete i iznose mišljenja na društvenim mrežama oni koji su poznati? - nastavila je Jovana, koja je razgovor na tu temu vodila sa Kristinom Brajović Car, psihoterapeutom, i sa Ivanom Radovanović.

- Jelena piše obično o roditeljstvu, ishrani, deci, načinu na koji živi... kao i mnoge žene. Nekako mi se čini da se to nikome ne uzima za zlo, ali Jelena Đoković... To je postalo ustaljeno - šta god da kaže, stavi se u negativnom kontekstu. Je l' to zaslužila ona? - pitala je Jovana.

- Nije zaslužila ona kao osoba. Ali, ne pričamo o njoj kao osobi, nego o personi, o njoj kao medijskoj ličnosti. Ona se prepustila nečemu što nije samo odgovornost, nego i privilegija - rekla je Brajović Car.

- Meni deluje da je više radoznala, ne čini mi se da tvrdi bilo šta - prokomentarisala je Jovana.

- Da li je ona u pravu kad kaže u svom autorskom tekstu da podržava različitost mišljenja, ali ne i to da jedni od drugih pravimo neprijatelje? Ona tvrdi da nikada nije rekla ženama da "izvlače karijes i da će stići beba". Isto tako tvrdi da nikad nije rekla "nemojte da mažete kremu za sunčanje i sedite 5 sati na suncu". Naprotiv - rekla je Jovana.

Original video snimak našeg razgovora pogledajte u prethodnom videu. Pričale smo na engleskom, a ovde sam se potrudila da podelim sa vama neke ključne poruke koje sam izvukla odmah posle razgovora (doduše sa dosta poteškoća ? svaka čast simultanim prevodiocima, stvarno nije ni malo lako??). Nadine preporučuje: - izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (UMERENO) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina - koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion nakon sunčanja; - jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenica, turmeric, borovnice... Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. - UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), medjutim crvenilo je naš prirodni način odbrane, naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca tako što pocrveni. Dobro je da posmatramo naše telo i sklonimo se sa sunca na vreme (PRE crvenila). Kreme za sunčanje blokiraju te UVB zrake i taj prorodni proces crvenila, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina; - najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi ; kao i kreme sa zinq-om koji prosto odbija sunčeve zrake i zdrav je mineral; - razlog zašto preporučuje drugi vid zaštite je jer su studije pokazale da kreme za zaštitu od sunca sadrže kancerogene supstance i zato predlaže zdraviju alternativu; - zdravlje zuba: koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni.... - nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama jer kad grubo peremo to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima :) Njene knjige su: Renegade Beauty Holistic dental care by Nadine Artemis Pročitajte i sami odlučite da li vam odgovara?

Објава коју дели Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) дана

- Stalno se zalažemo za to da je posao majke i supruge najteži, teži od bilo kog posla, a kad ta majka i supruga nešto kaže onda joj kažemo "ajde, sedi tamo, nemoj ti da postavljaš pitanja" - istakla je voditeljka.

- Ja sam pogledala te lajvove. Ima ona svoje mišljenje na tu temu, ali ga ne ističe. Ona više, onako, pita, i govori svoja iskustva. Ja, recimo, dok nisam pažljivo pogledala šta je to o čemu ona priča, isto sam mislila "Šta pričaš ti? Šta nas briga šta ona kaže!". A, onda, pogledate i vidite da tu nema nikakve zle namere, da to možete da prihvatite ili ne prihvatite. Ne morate da gledate Jelenu Đoković, u krajnjoj liniji! - zaključila je Jovana.

foto: printscreen

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.