NAŠA PEVAČICA DAĆE 20.000 EVRA KAKO BI URADILA SAMO JEDNU STVAR! Sve komšije imale komentar, bili su direktni
Foto: Dragan Kadić

opa

NAŠA PEVAČICA DAĆE 20.000 EVRA KAKO BI URADILA SAMO JEDNU STVAR! Sve komšije imale komentar, bili su direktni

Ovu nekretninu je prepisao ćerki

Objavljeno: 21.05.2020. 21:21h
  • 1

Ćerka preminulog pevača Šabana Šaulića, Ilda, prema pisanju domaćih medija, započela je restauraciju kuće Šabana Šaulića u Šapcu, koja bi uskoro trebalo da postane muzej u čast njenom pokojnom ocu, a vrednost ove investicije je oko 20.000 evra.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić je kuću sazidao pre nekoliko decenija, a već duže vreme je prazna i u nju je retko ko dolazio. Dok je bio živ, Šaban je povremeno obilazio svoj dom, ali se u njemu nije dugo zadržavao, ali je uvek bio posebno vezan za to mesto i redovno je plaćao ljude koji su održavali kuću i pazili na nju.

foto: Printscreen

Ovu nekretninu je prepisao ćerki Ildi, a ona je posle njegove pogibije navodno odlučila da tu napravi muzej u kojem će biti izložene Šabanove stvari i vrednosti koje je stekao u dugogodišnjoj karijeri.

Meštani su ispričali da je Ilda dolazila početkom godine, odmah posle godišnjice Šabanove smrti, i da je tada angažovala radnike za obnovu kuće. Prema njihovim rečima, izdvojila je čak dvadeset hiljada evra za restauraciju prostora, a radovi su počeli nedavno. Jedan od prolaznika rekao je da je čuo kako će muzej u Šaulićevu čast biti otvoren do kraja ove godine i da su svi u kraju srećni zbog toga.

- On je zaslužio da dobije muzej, to je njegova ćerka pokrenula. Svaka joj čast. Video sam i Gocu pre nekoliko dana ovde, dolazila je da obiđe radove. Javila se ljudima na ulici i malo popričala s njima, tako sam i čuo da će u kući napraviti muzej - rekao je jedan od meštana za Kurir.

foto: Printscreen

Podsetimo, Šaban je nastradao u februaru 2019. u saobraćajnoj nesreći blizu grada Bilefelda u Nemačkoj, zajedno sa svojim prijateljem Mirsadom Kerićem. Na njihov automobil velikom brzinom je naleteo turski državljanin Alsin Levent i njemu je suđenju u toku.

Bonus video:

(Espreso.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media