Gorica Popović progovorila: Znam zašto je Manda umro!
Foto: Zorana Jevtić

glumica je šokirana!

Gorica Popović progovorila: Znam zašto je Manda umro!

Poznati glumac preminuo je juče posle podne u 56. godini na bini na premijeri dečje predstave "Petar Pan" u UK "Vuk Karadžić", a njegovi prijatelji i kolege
Objavljeno:

Milorad Mandić Manda rođen je 3. maja 1961. u Beogradu. Diplomirao je glumu na FDU u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića.Na svojoj matičnoj i na mnogim drugim scenama odigrao je preko trideset pozorišnih komada, snimio preko dvadeset igranih filmova, preko petnaest tv serijala. U svom matičnom pozorištu Boško Buha debitovao je 9. marta 1987. predstavom “Bajka o Vuku i Srbima” Milovana Vitezovića u režiji Milana Karadžića.

foto: Damir Dervišagić
Od tada ostvario je niz značajnih uloga u predstavama “Sumnjivo lice” Branislava Nušića u režiji Milana Karadžića, “Klasni neprijatelj” Najdžela Vilijamsa u režiji Aleksandra Lukača, “Viđenje Isusa Krista u kasarni VP 2507” Iva Brešana u režiji Milana Karadžića, “Au, što je škola zgodana” i “Rokenrol za decu” Ljubivoja Ršumovića u režiji Milana Karadžića. Igrao je “Put oko sveta” Branislava Nušića u režiji Dejana Mijača, “Bogojavljenska noć” Viljema Šekspira u režiji Bojane Lazić, “Dečko koji obećava” Nebojše Pajkića u režiji Žanka Tomića, “Petar Pan” Ivane Dimić u režiji Milana Karadžića, “Svojta” Nebojše Romčevića u režiji Nikole Zavišića, itd. (Espreso.co.rs / Blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.