SEVERINA TRAŽILA 100 EVRA OD DRŽAVE PA SE PREDOMISLILA! Cela Hrvatska bruji o ovom potezu pevačice
Foto: Printscreen

O ČEMU SE RADI?

SEVERINA TRAŽILA 100 EVRA OD DRŽAVE PA SE PREDOMISLILA! Cela Hrvatska bruji o ovom potezu pevačice

Kojićeva je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv!

Objavljeno:

Hrvatska je dala mogućnost i preduzetnicima i samostalnim umetnicima da konkurišu za pomoć isplate minimalne zarade tokom pandemije koronavirusa, pa su se na poziv javile i brojne poznate ličnosti, poput Severine Kojić i Branka Đurića Đure.

Firma „Luda kuća d.o.o.“, koja je u vlasništvu Branka Đurića i njegovog kolege Renea Bitorajca, dobiće pomoć za isplatu plata za četiri zaposlena po 50.427 dinara, odnosno ukupno 201.708. Na pomenutom spisku se nalazi i Severinino preduzeće „Dobrodošao u klub d.o.o.“. Ona je od države dobila takođe pedeset hiljada dinara, zbog čega se u tamošnjoj javnosti podigla velika prašina.

Njen PR Davor Grgin je rekao da je zatražena mera podrške za jednog zaposlenog u „Dobrodošao u klub“, a da će pevačica vratiti novac dobijen za njenu samostalnu delatnost. Druga firma registrovana na Severinino ime „Duk production d.o.o.“ nije na spisku korisnika mera.

Zatražena je mera podrške za zaposlenog čija je osnovna delatnost organizovanje koncertnih delatnosti, koje su, odlukom štaba civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjene do daljeg. Takođe, Severinini saradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podneli su zahtev za meru bez njene prethodne saglasnosti i za njenu samostalnu delatnost. Odmah po današnjem saznanju Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv - objasnio je Grgin.

Pored Severine i Đure, na konkurs su se javili i kreator Marko Grubnić, pevačica Lidija Baćić, glumac Mario Velentić. Svi oni dobiće po 50.427 dinara, naravno u kunama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.