INDIJCI NAS SVE TERORIŠU, LOV NA BELCE, MOLIM VAS, VRATITE NAS U SRBIJU: Srpska manekenka zarobljena u Mumbaju
Foto: Privatna arhiva

KORONAVIRUS

INDIJCI NAS SVE TERORIŠU, LOV NA BELCE, MOLIM VAS, VRATITE NAS U SRBIJU: Srpska manekenka zarobljena u Mumbaju

"Policija nosi maske koje asociraju na oblik virusa, tuku ljude, a državljani Srbije čekaju već mesec dana da ih izbave odavde. U strahu smo...“

Objavljeno:

Tanja Dukić, srpska manekenka i foto-model, nije ni slutila da će se njeno putovanje u Indiju pretvoriti u scenario iz horor-filmova! Nakon što je određeno vreme provela na zapadnoj obali Indije, u Goi, Tanja se vratila u Mumbaj, gde ju je dočekala stravična situacija. Potpuna blokada grada, zabrana izlaska na ulice, maltretiranje od policije i strepnja da li će se razboleti od koronavirusa u tuđoj državi.

- Trenutno se nalazim u Mumbaju sa još 50 turista iz Srbije. Ne znamo šta da radimo. Trebalo je pre mesec dana da nas evakuišu odavde. Svakog dana mi prođe kroz glavu šta bi bilo da se razbolim ovde jer je situacija u njihovim bolnicama jeziva. Jako su rigorozni prema nama, u slučaju da nas vide negde van domova, vode nas u karantin jer veruju da mi prenosimo virus, kao da je to od nas počelo - započinje svoju priču za „Alo!“ Tanja, koja često boravi u Indiji, a ovoga puta je otišla kako bi meditirala. No, ceo ugođaj pokvarila joj je pandemija opasnog virusa.

foto: Privatna arhiva

- Stanje u Mumbaju je strašno! Policija maltretira i tuče ljude na ulicama. Nose maske koje predstavljaju koronavirus... Nisam izašla iz stana 30 dana jer se plašim! Pretpostavlja se da će celodnevni policijski čas biti produžen tokom celog maja. Hranu naručujem, ali stan ne napuštam jer ne želim da rizikujem. Nažalost, živim sama tako da je to dodatno otežalo stvari - kaže Tanja za „Alo!“

- U početku je cela ova situacija oko koronavirusa praktično bila „lov na belce“. Mnogi su proterani iz hotela, onima koji su ostali stalno su merili temperaturu i proveravali ih... Užasni su u ophođenju prema ljudima bele puti. Slali su u karantin svakog ko ima malo povišenu temperaturu - otkriva manekenka i dodaje:

- Velika je nestašica hrane, rade samo lokalne apoteke i nekoliko marketa, ali nema dovoljno namirnica za sve. Situacija je jako teška. Letovi unutar Indije su zatvoreni do 1. juna, što znači da će vanredno stanje najverovatnije biti produženo do tada. Država izgleda kao mesto duhova. Na Goi čak tigrovi slobodno šetaju ulicama jer praktično na njima nikoga nema - otkriva Tanja.

Tanja kaže da bi jako volela da neko reaguje i izbavi Srbe iz Indije kako bi se vratili svojim kućama jer je situacija za njih izuzetno teška.

- Premijer Indije Narendra Modi proglasio je vanredno stanje i svi u državi ga slušaju, a vidim da to, nažalost, nije slučaj u Srbiji, gde naš predsednik Aleksandar Vučić mora da moli ljude da ostanu kod kuće zarad njihovog boljeg sutra. Želela bih da poručim svima da ovu situaciju shvate veoma ozbiljno i ostanu u svojim domovima - kaže Tanja za „Alo!“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.