NEPISMENA ESTRADA! Primeri neznanja naših pevača i pevačica je katastrofa: HrvaCka, pesiZam, vokaBulator...
Foto: Printscreen

hit izjave

NEPISMENA ESTRADA! Primeri neznanja naših pevača i pevačica je katastrofa: HrvaCka, pesiZam, vokaBulator...

Koliko god one vodile računa da se predstave u najboljem svetlu...

Objavljeno:

Onlajn nastava putem javnog servisa RTS 2 je sjajna prilika za sve nas da obnovimo zaboravljeno i da naučimo propušteno, ali posebno bi pevačice, bez obzira na njihove godine, sada mogle da nauče pravopis i obogate rečnik. Na ovaj način bi smanjile broj grešaka u nekim budućim intervjuima pošto su često bile na stubu srama, kao i meta podsmeha zbog nepismenosti, izvrtanja pojmova u neznanju i elementarnih grešaka.

foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić, Damir Dervišagić, Filip Plavčić, Dušan Petrović/ Story

Naime, estradne zvezde u doba korone dobile su priliku da nadoknade časove s kojih su bežale u detinjstvu, što se vidi u njihovim intervjuima u kojima pokazuju da u životu nisu mnogo polagale na obrazovanje.

Koliko god one vodile računa da se predstave u najboljem svetlu i da se javnosti predstave pametnije nego što jesu, njihovo elementarno neznanje i nepoznavanje pravopisa neminovno mora da ispliva kroz brojna obraćanja javnosti.

Brojne odvale pevačica, njihove greške ili kako god ih nazvali, prepričavaju se decenijama, pa je tako ostala upamćena i tvrdnja Selme Bajrami da abeceda ima 27 slova, mada se ta izjava teško može nazvati lapsusom.

foto: Dragan Kadić

Vera: Druge nacije su stariji ljudi

Nekada izuzetno popularna Vera Matović u jednom intervjuu šokirala je javnost jer, uprkos godinama i iskustvu, ne zna šta su nacije.

- Kada deca zavole moju pesmu, to mi je znak da će je zavoleti i druge nacije, odnosno stariji ljudi - rekla je Matovićka.

foto: Printscreen

Dara: Ekstravagatno je u Hrvackoj

Nesrećnim izjavama Dare Bubamare, koje je izgovorila pred kamerama mogle bi se ispuniti čitave stranice, ali ona, uprkos brojnim kritikama, nikada nije savladala pravopis i gradivo iz prvog razreda osnovne škole, pa umesto Hrvatska, Dara piše Hrvacka. Kada je objavila singl "Ekstravagantno", Bubamara je na Instagramu najavila novu pesmu napisavši ekstravagatno, zbog čega je bila tema brojnih šala na društvenim mrežama

foto: printscreen

Tanja: Vokabulator mora biti pravilan

Za titulu najlošijeg govornika mnogo njih sa estrade bi moglo da uđe u trku sa već pomenutim zvezdama, ali najozbiljniji konkurent je pevačica Tanja Savić.

Tanja skoro da nije dala izjavu bez odvale, a najviralnije i najsmešnije od svih su "imala sam incest sa šiškama", " novinari kleču preda mnom" i "teško je da budeš dobar voditelj jer mora vokabulator da ti bude pravilan".

foto: Printscreen

Đole: Bilo nas je četvoro i ja petoro

Đole Đogani smatra se kraljem bisera kada su greške u govoru u pitanju. Njegove odvale su mnogobrojne, a prepričavaju se decenijama.

"Išao sam u pravcu Novog Sada sa Vesnom, kada sam čuo kako peva, okrenuo sam auto za 360 stepeni i pravac Beograd", "Bilo nas je četvoro i ja petoro", "Sladžo, čekam te kod kolima", samo su neke od odvala densera, koji je i sam priznao da neretko greši.

foto: Printscreen

Zorica: Poliglote vole životinje

Narodna pevačica Zorica Marković svojevremeno je izgovorila veliku glupost rekavši:

- Ja sam poliglota, volim životinje - rekla je Zorica, očito ne znajući da je poliglota čovek koji govori više od tri jezika.

foto: Printscreen

Lepa: Omiljeni pisac mi je Tolstojevski

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić ne krije da nikad nije volela da čita, ali zahvaljujući prirodnoj inteligenciji Lepa nije mnogo grešila u izražavanju. Ipak, jedna njena rečenica se prepričava jer ne pravi razliku između slavnih književnika pisaca kapitalnih dela Dostojevskog i Tolstoja iako je navodno neko i pročitala.

- Moj omiljeni pisac je Tolstojevski - rekla je Lukićeva.

foto: Printscreen/ Instagram/ mytavplovak

Dragana: Pijem sok od đusa

Jedna od najčešće citiranih pevačica zbog glupave izjave je vlasnica dvorca u Beču folk zvezda Dragana Mirković.

- Volim da pijem sok od đusa - rekla je Dragana svojevremeno.

foto: printscreen

Brena: Optimizam pobeđuje pesizam

Da mesto na estradi i najveća popularnost ne znače i da je najpismenija ličnost, primer je i Lepa Brena, koja je u intervjuima napravila mnogo lapsusa u brzini ili neznanju.

- Ja sam shvatila da optimizam mora da pobedi pesizam - rekla je Brena u jednom video-intervjuu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Repulika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.