ONE SU PODRŽALE ČIN PRIČEŠĆA U VREME PANDEMIJE KORONAVIRUSA! Narod ih najžešće OSUDIO zbog OVOGA
Foto: Printscreen

NA ČIJOJ STE STRANI?

ONE SU PODRŽALE ČIN PRIČEŠĆA U VREME PANDEMIJE KORONAVIRUSA! Narod ih najžešće OSUDIO zbog OVOGA

Aleksandra Radović, Seka Aleksić i Vesna Vukelić Vendi podržavaju SPC bespogovorno...

Objavljeno:

U Sabornoj crkvi u Novom Sadu nedavno je nakon bogosluženja organizovana pričest prisutnih građana koji su svi redom koristili istu kašiku, bez obzira na to što je opštepoznato da je na snazi vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa.

Čitav događaj prenosila je Radio-televizija Vojvodine, a na snimku se može videti da je crkva bila prazna, te da su vernici bogosluženje slušali u porti crkve i da je svega nekoliko njih imalo maske.

foto: Printscreen/Twitter/@savski_nasip

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej pozvao je sveštenstvo da bogosluženja prilagode odlukama Vlade Srbije, koje između ostalog podrazumevaju i zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mestu. S tim u vezi novosadsko sveštenstvo odlučilo je da zbog novog režima zabrane kretanja građana popodnevna bogosluženja pomere za 16 časova.

Ovako postupanje izazvalo je mahom negativne reakcije kod građana, ali mnogi vernici ne vide nikakav razlog za paniku, vodeći se parolom da je Božja snaga i zaštita jača od virusa. Među braniteljima postupka sveštenika koji su obavljali čin pričeća za vreme pandemije našle su se i neke od naših poznatih ličnosti.

Pevačica Aleksandra Radović istakla je na svom Tviter nalogu:

foto: Printscreen

- U poslednje vreme je i previše ovako ružnih, bezbožnih i drskih komentara na temu SPC i Svetog Pričešća. Ko ste vi da određujete šta Crkva treba, a šta ne, pri tom ne znajući ono elementarno o Liturgijskom životu hrišćana? Treba da se stidite svojih reči, jer ste Vi ti koji vređaju - istakla je Aleksandra.

Njena koleginica Seka Aleksić se takođe oglašavala u više navrata na Instagramu i Tviteru, a u jednoj objavi je istakla:

- Kad odustajem od pričesti radi virusa, kako bi onda život dali za Hrista - objavila je Aleksićeva, a na Instagramu je dodala:

- Ljubav prema Hristu je moje pravo - i prekorila sve koji se ne slažu sa njom, a pri tom podržala Radovićevu:

- Aleksandru Radović jednostavno volim - napisala je Seka.

Pevačice su naišle na masovni revolt i prekor na račun njihovih izlaganja, a neke od njih možete pogledati:

Pevačica i voditeljka "Parova" Vesna Vukelić Vendi, takođe, ima jasan stav na ovu temu:

- Moja obaveza je da odem do crkve. Nijedna crkva nije zatvorena, to samo ovi svetovnjaci što nemaju veze sa crkvom izmišljaju za pričešće i za sve ostalo. Nikad se nije desilo da se neko zarazi iz svete čaše u crkvi, kao ni za vreme kolere, variole vere i kuge, za vreme cara Justinijana, nikad se niko nije zarazio i ne postoji ni jedan jedini primer - istakla je ona za Alo.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.