LJUDI, OVO JE BORBA ZA OPSTANAK: Voja Brajović se oglasio JAKOM PORUKOM iz karantina!
Foto: Marina Lopičić

divni kinezi

LJUDI, OVO JE BORBA ZA OPSTANAK: Voja Brajović se oglasio JAKOM PORUKOM iz karantina!

Šta mislite zbog čega su Kinezi došli u Srbiju da nam pomognu? Mogli su da kažu: "Šta nas briga, to je vaš problem."

Objavljeno:

Voja Brajović (70) kaže da je rat protiv koronavirusa borba za opstanak ljudske vrste! Proslavljeni glumac poziva sve da budu strpljivi i disciplinovani, jer je to jedini način da pobedimo ovu pošast.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Tolerancija u braku - Trenutno se borimo za opstanak ljudske vrste. Šta mislite zbog čega su Kinezi došli u Srbiju da nam pomognu? Mogli su da kažu: "Šta nas briga, to je vaš problem." Nisu, jer su svesni da moramo da se održimo u životu. Zašto se kad brod tone prvo spasavaju žene i deca? Ne zbog kavaljerstva, već zbog zakona održanja vrste, jer je to najvažnije - priča Brajović za Informer i nastavlja:

- Svi građani Srbije moraju da budu poslušni, solidarni, uporni i disciplinovani. Takođe i strpljivi. Ne kaže se za džabe: strpljen, spasen. Samo ćemo tako da pobedimo.

Legendarni glumac kaže da mu ne pada teško vreme u karantinu. Društvo mu prave supruga Milica Mihajlović (47) i sin Relja (18).

- Nije mi problem da budem kod kuće. Sve što se mora, nije teško. Nemam ni potrebu da izlazim. Koristim elektronsko bankarstvo i tako plaćam račune. Eto, jedini sam penzioner u kući, a sve plaćam. Milica je glavna za nabavke. Ona izlazi samo kad baš mora i preduzima sve mere zaštite. Pozitivna je osoba i bodri mene i sina. Brine i o svojim roditeljima, njen otac Dragoslav ima 90 godina, a majka Nena 70 - priča Voja, a na pitanje da li se on i supruga češće svađaju jer sada provode više vremena zajedno, odgovara:

- Nismo nervozniji nego inače. Vreme je za toleranciju u braku. To je stvar dogovora. Ljudi treba da kažu jedno drugom: "Ajde da zaboravimo na bizarne nesuglasice." Dogovor je ključ. Naravno, i ljubav. Štiti umetnike Brajović naglašava da je svestan ozbiljnosti situacije, ali da ne dozvoljava da ga strah savlada.

- Ne mogu da kažem da se ne plašim, ali ne paničim. Kao predsednik Udruženja dramskih umetnika, trudim se da nešto uradim, pa sam stalno na telefonu. Borim se da dramski umetnici, koji imaju ugovorene poslove sa ustanovama kulture, dobiju makar minimalac. Njima je ugrožena egzistencija - kaže slavni glumac i ističe da je sada pravi trenutak da se čujemo sa ljudima koji žive daleko.

- Puno mi je srce kad me pozove neko iz Sarajeva da vidi da li sam dobro. Zvao sam danas Mustafu Nadarevića, koji je u Zagrebu, i ispričao se sa njim. Takve stvari nam greju srca i umnožavaju solidarnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.