Region zavijen u crno! Svi tuguju za Batom Živojinovićem! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

simbol bratstva i jedinstva!

Region zavijen u crno! Svi tuguju za Batom Živojinovićem! (FOTO)

Batina smrt odjeknula je i u regionu. Svi mediji se opraštaju od velikana jugoslovenskog glumišta
Objavljeno:

Hrvatski "Jutarnji list" oprostio se od Bate Živojinovića rečima rečima "da je otišla glumačka legenda", da je umro "veliki Bata". Nakon toga osvrnuli su se na njegove bitne uloge u karijeri. Bata je bio veliki Delija: Ovako je čestitao Zvezdi 71. rođendan, a njene utakmice je gledao i sa policijom! (FOTO)

foto: Printskrin/Jutarnji.hr
Bosanski "Dnevni avaz" napisao je kako je otišao "bard jugoslovenskog glumišta", koji je najbitnija ostvarenja imao u partizanskim filmovima. Osvrnuli su se na njegovu ulogu Valtera koja mu je donela popularnost čak u Kini. U jednom od poslednjih intervjua otkrio najveću boljku: Bata je sa ovom željom i umro (FOTO)
foto: Printskrin/ Avaz.ba
Crnogorske "Vijesti" su se takođe osvrnule na Batine najbitnije uloge. Takođe citirali su izjavu scenariste Dimitrija Vojnova: "Veliki glumac i čaroban čovek koji je u jednom trenutku sišao sa ekrana i postao heroj i dobrotvor velikom broju ljudi i u stvarnosti. Jugoslovenski film ni pre ni posle njega neće imati takvu zvezdu"
foto: Printskrin/Vijesti
Banjalučke "Nezavisne novine" osvrnule su se na Batinu karijeru, uloge, život, ali i na bolest i večni počinak.
foto: Printskrin/Nezavisne novine
Hrvatski sajt "24sata.hr" se podsetio Batinih uloga, anegdota, uspeha... U tekstu opisuju i njegovo (ne)prijateljstvo s Borisom Dvornikom i navode da su "za vreme bivše SFRJ njih dvojica zajedno 'pobili više Nemaca na filmu od svih partizana', a prijateljstvo koje ih je vezivalo van kamera mnogi građani Jugoslavije su doživljavali kao simbol srpsko-hrvatskog bratstva i jedinstva. "
foto: Printskrin/24.hr
Hrvatski "Index", takođe se oprostio od velikana, opisujući ga kao legendu i najvećeg srpskog glumca.
foto: Printskrin/Index.hr
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.