DESIMIR STANOJEVIĆ ĆE BITI KREMIRAN, ODREĐEN I DATUM: Evo kada će dati poslednji pozdrav glumačkoj legendi
Foto: Printscreen

ispraćaj

DESIMIR STANOJEVIĆ ĆE BITI KREMIRAN, ODREĐEN I DATUM: Evo kada će dati poslednji pozdrav glumačkoj legendi

Održaće se u njegovom rodnom Nišu

Objavljeno:

Desimir Stanojević koji je preminuo jutros u svom domu u Beogradu, biće kremiran u ponedeljak, 16. marta u 12 sati u Beogradu, a komemoracija će biti održata u Nišu u petak, 13. marta, a u Beogradu u ponedeljak 16. marta.

Narodno pozorište iz Niša objavilo da će komemoracija biti održana u sali Narodnog pozorišta u petak, 13. marta u 12 sati u Nišu, dok će komemoracija u beogadu biti održana u Pozorištu na Terazijama, u ponedeljak u 11 časova, što su potvrdili i za "Blic".

Sahrana, odnosno kremacija, će biti održana u ponedeljak, 16. marta u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Desimir Stanojević je bio osnivač omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu. Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, "Violinista na krovu". Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla "Cigani lete u nebo" u Niškom "Narodnom pozorištu" (u njegovoj režiji).

Više od 20 godina Desimir je igrao u Pozorištu na Terazijama neke od najzahtevnijih uloga, poput onih u mjuziklima "Grk Zorba" i "Cigani lete u nebo".

On je posle uloge Vukašina nastavio da igra u pozorištu, ali je širokom auditorijumu ipak bio najpoznatiji po "Srećnim ljudima".

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.