ONA JE STVORILA HITOVE NA ESTRADI! Niko do sada nije znao KAKO IZGLEDA, a njen ŽIVOT je POTRESNA PRIČA
Foto: Printscreen Instagram

neverovatno

ONA JE STVORILA HITOVE NA ESTRADI! Niko do sada nije znao KAKO IZGLEDA, a njen ŽIVOT je POTRESNA PRIČA

Napisala je brojne melanholične pesme za srpsku estradu

Objavljeno:

Čak i oni kojima nije poznato njeno ime i te kako znaju pesme koje je napisala za neke od najvećih zvezda sa naših prostora, a, premda je reč o pretežno tužnim i melanholičnim tekstovima i melodijama, Aleksandra Milutinović tvrdi da je u suštini vesela i zabavna osoba, te da je pisanje za nju izduvni ventil.

- U detinjstvu je bilo surovo odrastati u blokovima na Novom Beogradu. Nije bilo nimalo jednostavno u vreme sankcija i krize u Srbiji. Doživljavali smo brojne ne tako lepe stvari na putu od škole do kuće, uključujuči pretnje "skakavcima", skidanje patika... To je bilo takvo vreme - ispričala je ona u emisiji "Balkanskom ulicom".

foto: Printscreen Youtube

- Mama i tata mi nisu muzičari. Mama je učiteljica, a tata je inženjer aerokosmotehnike. Moja sestra je, kao i ja, u muzici. Profesor je violončela. Iako su mnogi jako rano predlagali da krenem u muzičku školu, tata nije hteo ni da čuje za to. Ipak, za šesti rođendan sam bila uporna da dobijem gitaru i tako je sve to počelo.

- Zanimljivo je to da jako dugo uopšte nisam slušala komercijalnu muziku. Da mi je neko tada rekao da ću pisati pop pesme ne bih mu verovala. Naposletku sam napisala i neke narodnjake, kao što su "Daleko si" i "Omaklo mi se" za Acu Lukasa i Ivanu Selakov, "Da mi je" za Darka Radovanovića - otkrila je kompozitorka koja stoji iza brojnih balada iz opusa Aleksandre Radović, Nine Badrić, Tijane Bogićević, Tonija Cetinskog, Željka Joksimovića, Jelene Tomašević.

foto: Printscreen Youtube

- Proslavile su me pesme koje sam napisala za prvi album Goce Tržan, dok me je na hrvatsko tržište pogurala pesma "Da se opet tebi vratim" Nine Badrić. Zanimljivo je da je tu numeru trebalo da peva Zdravko Čolić, ali on nije bio zainteresovan da peva šlagere. Kasnije, kada me je sreo, rekao mi je: "Pa, ti si napisala hit. Hoću i meni nešto da napišeš." Tako je nastala pesma "Pamuk".

- Žao mi je što Oliver Dragojević nikad nije otpevao nešto što sam napisala. Čak je i postojala jedna pesma namenjena za njega, ali nije stigao da je snimi. Na kraju ju je otpevao Toni Cetinski. Reč je o numeri "Čudu se nadam uzalud" - ispričala je Aleksandra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.