ALEKSANDRA ZA ESPRESO: Više je ŠABAN ŠAULIĆ zaslužio ULICU u ŠAPCU, nego DA VINČI!
Foto: Dragana Udovičić

OTKRILA

ALEKSANDRA ZA ESPRESO: Više je ŠABAN ŠAULIĆ zaslužio ULICU u ŠAPCU, nego DA VINČI!

Ovako ona komentariše spornu situaciju

Objavljeno: 21:52h

Zvezda "Granda" Aleksandra Tadić Cipka je iz Šapca. U ovom gradu, rođen je i kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je pre više od godinu dana poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Nedavno je pokrenuta inicijativa da ulica u kojoj je Šaban živeo u Šapcu, dobije njegovo ime. Mlada pevačica je među prvima podržala tu inicijativu i smatra da je Šaulić zaslužio tako nešto.

foto: Printscreen

– Smatram da legenda kao što je Šaban Šaulić zaslužuje da dobije barem ulicu sa svojim imenom u rodnom gradu, ako već ne može da se napravi njegov spomenik u Šapcu. Taj čovek zaslužuje da u svom gradu ima neko obeležje. Čak smatram da bi Šabac trebalo jednom godišnje da organizuje manifestaciju na kojoj bi se pevale njegove pesme.

Peticija podrške da ulica u kojoj je Šaban živeo dobije njegovo ime, dobila je na hiljade potpisa građana. Međutim, ima i onih koji smatraju da je Avde Karabegović bio veliki junak i da ulicu koja nosi njegovo ime ne treba menjati imenom kralja narodne muzike. Proverili smo sa mladom pevačicom kako ona reaguje na ovakve stavove.

foto: Printscreen

– U pravu su ti koji smatraju da Karabegović treba da ima svoju ulicu u Šapcu, ali onda bolje da ulica u kojoj je Šaban živeo dobije Šabanovo ime, a ulica Leonarda da Vinčija bude preimenovana u Karabegovićevo ime. Šta će u Šapcu ulica Da Vinčiju? Pa, valjda je pre Šaban zaslužio da ima svoju ulicu u Šapcu od Da Vinčija. Tu Da Vinčijevu ulicu neka preimenuju i neka ona dobije Karabegovićevo ime i rešena stvar - rekla je zvezda "Granda" za naš portal.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Milen Vesović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.