NASTUP KOJI LEDI KRV U ŽILAMA! PEVAČICA PROGOVORILA O JEZIVIM SCENAMA: Vadili su pištolje i pucali, padali PO PODU
Foto: printscreen

dino merlin, severina, Nina Badrić, svi su pomenuti

NASTUP KOJI LEDI KRV U ŽILAMA! PEVAČICA PROGOVORILA O JEZIVIM SCENAMA: Vadili su pištolje i pucali, padali PO PODU

Ivana u knjizi "Devedesete" piše o tome kako su nastali njezini hitovi poput “Šumice” i “Godinama”, ali i o detaljima iz privatnog života.

Objavljeno:

Ivana Banfić na sceni je već trideset godina, a tokom svoje karijere imala je celi niz hitova, ali i zanimljivih događaja koje je odlučila pretočiti u autobiografsku knjigu “Devedesete”.

“Devedesete” se mogu čitati kao svojevrstan dnevnik, ali i zanimljiva povest domaće narodne scene. Da je Ivana svašta doživela, najbolje govori prvo poglavlje knjige u kojem opisuje nastup u Žepču 1993. godine. “Krenuli smo na tonsku probu. Klub je na vrhu imao kulu s bestrzajnim topom. Nadrealan prizor. Već smo bili izbezumljeni, ali ništa nas nije moglo pripremiti na ono što ćemo doživeti tokom koncerta. Jedan pogled na publiku i bilo nam je jasno da su svi naoružani do zuba. Čim sam zakoračila na pozornicu, počela je euforija. Ljudi koji su prošli pakao rata dobili su svoj blagdanski ventil, koncert na kojem su spajali najbolje od slavlja života i najgore od ratne stvarnosti: na svaki hit koji bi prepoznali, izvadili bi pištolje i pucali u strop! Kao u kaubojskim filmovima. Žbuka je padala po podu. Tržan i ja svako malo ohrabrivali smo se pogledima”, piše Ivana na početku knjige.

Osim toga govori o tome kako je nastala dens scena čiji je predstavnik bila od početka, ali i o tome kako su nastali hitovi poput “Ti si bolji”, “Šumica”, ali i najveći hit njene karijere – duet “Godinama” s Dinom Merlinom. Ivana govori i o velikoj ljubavi s bivšim suprugom i menadžerom Robertom Magićem te drugom suprugu Kruni Ladišiću te kako je postala majka u 39. godini.

Duhovna obnova, peruanska prašuma, indijska urbana džungla, fitnes i rave kultura spajaju se u knjizi “Devedesete”, iznimno zabavnom, ali i edukativnom dokumentu vremena, čiji su protagonisti – uz mnoge, mnoge druge – Severina, Dino Dvornik, Ilan Kabiljo, Gibonni, Dino Merlin, Danijel Popović, Zlatko Sudac, Senna M, Nina Badrić i Igor CC Kelčec, neobičan tim koji je, putujući kroz Ivanin život, formirao tu fascinantnu biografiju!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.