PREDSEDNIK SRBIJE POSMRTNO ODLIKOVAO ŠABANA ŠAULIĆA! Uz pesmu DOĐI DA OSTARIMO ZAJEDNO, Goca primila MEDALJU!
Foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić

ODLIKOVANJE

PREDSEDNIK SRBIJE POSMRTNO ODLIKOVAO ŠABANA ŠAULIĆA! Uz pesmu DOĐI DA OSTARIMO ZAJEDNO, Goca primila MEDALJU!

Gordana je izašla i primila Medalju koju joj je predsednik uručio uz zvuk čuvene pesme “Dođi da ostarimo zajedno”

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić (49) danas je zlatnom Medaljom za zasluge posmrtno odlikovao pokojnog kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

– Šaban Šaulić, estradni muzički umetnik je tokom blistave karijere duge 50 godina komponovao i izveo pesme koje ostaju deo naše duhovne i kulturne baštine. Bio je ambasador srpske muzike u zemlji i u svetu, a svojim životom i radom predstavljao je uzor novim generacijama umetnika. Njegov album “Dođi da ostarimo zajedno”, čak iz 1978., je i danas najtraženiji u istoriji popularne muzike na ovim prostorima. Zlatnom Medaljom za zasluge posmrtno je odlikovan Šaban Šaulić i molim njegovu suprugu, gospođu Gordanu, da primi medalju – pročitao je prof. dr. Sima Avramović.

Gordana Šaulić (62) je izašla i primila Medalju koju joj je predsednik uručio uz zvuk čuvene pesme “Dođi da ostarimo zajedno”. Prisutna su bila i njena i Šabanova deca, Sanela, Ilda i Mihajlo.

foto: Damir Dervišagić

Srbija danas i sutra obeležava Sretenje, Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i dan kada je 1835. godine, proglašen prvi srpski Ustav

Predsednik Vučić danas, povodom Dana državnosti Srbije, uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Ceremonija je počela intoniranjem himne “Bože pravde”.

Podsetimo, Šaban Šaulić poginuo je 17. februara 2019. godine, u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Bifild-Butersloh.

Spasilačke ekipe o stravičnoj nesreći su obaveštene u 6:50 časova ujutru.

Suđenje Turčinu Alsinu Leventu koji se sumnjiči da je izazvao nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić počinje 27. marta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Dnevni magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.