BIO JE JEDAN OD NAŠIH NAJBOLJIH I NAJLEPŠIH GLUMACA! Nenad Jezdić ga je odveo u VELIKE DEČANE i sve se PROMENILO
Foto: Printscreen/serija/istiniteprice

ŽIVOT JE POSVETIO BOGU

BIO JE JEDAN OD NAŠIH NAJBOLJIH I NAJLEPŠIH GLUMACA! Nenad Jezdić ga je odveo u VELIKE DEČANE i sve se PROMENILO

Život mu se potpuno promenio!

Objavljeno:

Pre više od dvadeset godina glumac Rastko Lupulović se odrekao crvenog tepiha, snimanja serija i statusa poznate ličnosti. Gledaoci ga se najviše sećaju po seriji "Otvorena vrata", kao i predstavi "U potpalublju". Rastko je odlučio da prekine profesionalno bavljenje glumom da bi upisao studije teologije, školu ikonopisa i naučio italijanski i albanski jezik.

Završio je u roku, a pre osam godina, Rastko čije je duhovno ime Ilarion, postao je iguman manastira Draganac koji je duhovni oslonac Srbima iz Kosovskog Pomoravlja.

Prošle godine u emisiji "Kvadratura kruga" nekadašnji glumac opisao svoj život. Na pitanje da li je u manastir otišao kako bi se sklonio od drugih ili sebe, iguman Ilarion je rekao:

foto: Printskrin / Youtube / Exploziv

- Nisam se ni od koga sklonio. Zapravo sam došao u manastir da se suočim i sa sobom i drugima. Život je zapravo suočavanje sa sobom i drugima, jer čovek nalazi sebe tek u drugima.

Tek kroz odnose sa drugima mi počinjemo da postojimo - rekao je nekadašnji glumac i dodao:

Na pitanje da li su mu gluma i muzika bili stepenice ili kamen spoticanja na putu koji je tada izabrao rekao je - Verovatno jedno i drugo.

foto: Printscreen

- Zapravo sam bukvalno preko glume došao do manastira. Sa kolegom sa klase Nenadom Jezdićem prvi put sam došao u manastir Visoki Dečani 1992. godine posle prve godine glume. Život računam od tada i do tada. Godinu dana pre toga, jedan od tih kamenova koji su obeležili moj život je bio upis glume u klasi profesora Predraga Bajčetića. Bogu sam zahvalan što sam njega upoznao i zapravo kroz iskustvo bavljenja umetnošću, počeo da nazirem tajnu života u crkvi - izjavio je Rastko, kako glasi njegovo svetovno ime.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.