OVO SU DETALJI IZ ŠABANOVOG ŽIVOTA KOJE NISTE ZNALI DO NJEGOVE SMRTI! Imao je teško i tužno detinjstvo!
Foto: Dragana Udovičić, Nemanja Nikolić

legenda živi

OVO SU DETALJI IZ ŠABANOVOG ŽIVOTA KOJE NISTE ZNALI DO NJEGOVE SMRTI! Imao je teško i tužno detinjstvo!

Pokojni pevač Šaban Šaulić rođen je u Šapcu, a kao dete jako teško je živeo.

Objavljeno:

Poznati srpski pevač Šaban Šaulić bio popularan ne samo u Srbiji, nego i u celom regionu. Neke od njegovih najpoznatijih pesama su "Bio sam pijanac", "Anka", "Avantura", "Ako me tražiš", "Da nemaš drugoga", "Dajem ti sve", "Draga moja", "Hajde moja vilo", "Izdrži moj bol"...

foto: Printscreen

Gotovo svaka njegova pesma odmah bi postajala hit, a po njima će ga zasigurno pamtiti starije, ali i mlađe generacije. Svojim pesmama ostavio je neizbrisiv trag i posebno obogatio muzičku industriju.

Šaban je imao samo osnovnoškolsko obrazovanje, ali to ga nije sprečilo da postane poznat i uspešan.

Rođen je 6.9.1951. godine u Šapcu, a živeo je i delovao u Beogradu. Kao mladić maštao je o karijeri fudbalera, a bio je izrazito talentovan za fudbal, pa je kasnije dobio poziv da pređe u bugarski klub "Levski". Osim strasti za fudbalom, Šaban je trenirao i boks, ali uprkos sjajnim rezultatima njegov život je krenuo u sasvim drugom smeru.

foto: Printscreen/Dragana Udovičić

Kao dete je živeo skromno i bez stalnih prihoda, roditelji su mu prodavali lutriju i igračke, a njega je pazila sestra. Dosta je vremena proveo u Bjeljini od kuda je i njegova majka Ilduza Deminović. Sa 18 godina seli u Beograd i počinje da gradi svoju uspešnu karijeru.

foto: Privatna arhiva, Kurir, Dragana Udovičić

Glavni krivac za uvođenje Šabana u svet muzike bio je njegov stric Alija, koji ga je pozvao da peva u kafani u kojoj je on obično išao. Rezultati koje je Šaban tada postigao napunivši kafanu bili su prvi korak prema sjajnoj karijeri. Počeo je redovno da nastupa, a posle nekog vremena primetio ga je Veroljub Jovanović koji je svirao prvu violinu u orkestru Budimira Buce Jovanovića. On je odmah prepoznao njegov talenat i počeo je da ga uči da peva. Upravo je on 1969. godine napisao Šabanovu prvu pesmu "Dajte mi utjehu", koja brzo postaje veliki hit. Te je godine Šaban izdao i svoj prvi album.

Ostalo je istorija.

Šaban Šaulić je poginuo 17.2.2019. godine u tragičnoj nesreći u Bilefeldu u Nemačkoj. Pokopan je u "Aleji počasnih građana" na novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.