Evo kako je sve počelo! Kako je Bata postao Valter! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook, Instagram

život i karijera

Evo kako je sve počelo! Kako je Bata postao Valter! (FOTO)

U Mileševskoj ulici na Crvenom Krstu počinje drugo poglavlje njegovog života, a sa 15 godina njegov talenat za glumu uočila je rediteljka Soja Jovanović koja ga je pozvala da dođe u Akademsko pozorište
Objavljeno: 10:43h

Velimira Batu Živojinovića najbolje su opisivale reči poput "velikan” i “legenda”. On se svojim pozivom bavio više od 60 godina. Ostavio je neizbrisiv trag u svetu glume, i male su šanse da će ga neko dostići, kada je reč o glumi.

pojasniti da je zvanično snimio 281 film, a nezvanično da se ostvario u čak 347 televizijskih uloga. Sada je definitivno jasno koliko je Velimir Bata Živojinović poseban. Njegova gluma je neosporna.
godine. Svoj talenat za glumu je otkrio sa 15 godina, dok je radio kao scenski radnik i ponekad kao statista u Akademskom pozorištu u Beogradu.
Bata Živojinović je više voleo pozorište od filma, ali njegov filmski debi iz 1955. godine u filmu "Pesma sa Kumbare", reditelja R. Novakovića je bio početak izuzetno plodne karijere.
Uloge Bate Živojinovića nisu bile samo velike, već i raznovrsne. Glumio je i heroje i zlikovce i lako je prelazio iz uloge glavnog u ulogu sporednog lika. i sve uloge je "proživljavao".
kinematografije bivše Jugoslavije, ali je zenit njegove popularnosti došao tokom 70ih filmovima sa tematikom Drugog svetskog rata po kojoj je ostao prepoznatljiv.
Tokom osamdesetih Živojinović je parodirao na svoju sliku akcionog heroja ulogama u nizu lakih komedija. kada je u pitanju njegova profesija. On je od malena znao čime će se baviti, a posebnu podršku mu je pružala sestra Stanka, koja mu je i dala nadimak Bata. U Mileševskoj ulici na Crvenom Krstu počinje drugo poglavlje njegovog života, a sa 15 godina njegov talenat za glumu U Beogradskom Dramskom pozorištu bio je aktivan oko 10 godina. Prvi film u kojem se glumac pojavio je bio "Pesma s Kumbare", Radoša Novakovića. Za ulogu u ovom filmu Bata često kaže da ukoliko javnog života. Građanski brak su sklopili 1960. godine. Godinu dana kasnije dobili su sina Miljka, a tri godine kasnije i ćerku Jelenu. Jednom prilikom glumac je izjavio: da bih jednog trenutka rekao, e sad te navike promeni, svoje ambicije promeni, i to traje do danas. I trajaće, jer kao što sam rekao, ja neću umreti.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.