VERICA RAKOČEVIĆ SILOVANA! Kreatorka postala ŽRTVA NASILNIKA, jezivi detalji!
Foto: Dragana Udovičić

HOROR

VERICA RAKOČEVIĆ SILOVANA! Kreatorka postala ŽRTVA NASILNIKA, jezivi detalji!

Kreatorka Verica Rakočević preživela je užasno iskustvo kada ju je seksualno napastvovao poznanik! Rakočevićeva je bila žrtva silovanja sa samo osamnaest godina i ceo život se trudi da prebrodi tešku traumu!

Objavljeno:

Verica Rakočević (69) bila je žrtva silovanja sa osamnaest godina!Užasan događaj od pre tačno 51 godinu na kreatorku je ostavio dubok trag.

- Ružno iskustvo doživela sam sa 18 godina. Silovao me je poznanik. Bilo je trenutaka kad sam sebi prebacivala to što sam uopšte došla u situaciju da mi se dogodi tako nešto. Ali nikad to nisam doživela niti to osećam kao svoju sramotu. To je sramota silovatelja. Silovanje bih okarakterisala kao želju za poniženjem. To nije seksualna želja, već želja za dominacijom i poniženjem. Može neko da se oblači kako god hoće i da vas erotski izaziva koliko god hoće, ali vam to ne daje za pravo da ga silujete - ispričala je Verica u jednom intervjuu pre deset godina.

foto: Sonja Spasić

Užasan događaj

- Nikada ga nisam tužila, nisam imala želju za osvetom, iako mislim da je to greška. Danas ne osuđujem ni sebe ni tu osobu. Taj užasni događaj me je na neki način ojačao, pre svega jer sam dosta razgovarala s pravim ljudima i u pravo vreme. Iz svega toga pokušala sam da maksimalno izvučem pouke, onoliko koliko to može iz jednog takvog iskustva. Kroz život sam uvek koračala podignute glave, čak i posle toga - zaključila je Verica.Strah od muškaraca

Ipak, dugo je u sebi nosila strah. Kako je rekla, plašila se da pređe ulicu, plašila se autobusa, aviona... ali i muškaraca. Strah od muškog roda je, prema njenim rečima, nakon silovanja trajao čitavu deceniju.- Krizu poverenja prema muškarcima prevazilazila sam snagom dominacije nad njima. Onog trenutka kad sam se ostvarila u poslu, sve je to nestalo. Inače, roditelji su jedini kojima to nikad nisam rekla. Imala sam utisak da sam to umela bolje da prevaziđem od onog kako bi oni to prevazišli - kaže čuvena kreatorka.

foto: Printscreen

Slična sudbina

GOCU POKUŠAO DA SILUJE NAJBOLJI DRUG

I Goca Tržan je bila žrtva seksualnog zlostavljanja! Pevačica je za Kurir otkrila da je njen najbolji drug pokušao da je siluje na Gitarijadi u Zaječaru 1992, kad je imala samo 18 godina.- Lik je bio iz mog okruženja, na neki način mi je bio prijatelj. Bio je sedam godina stariji od mene. Pošto nisam jača od muškarca, nisam mogla da mu lupam šamare, niti sam se fizički obračunavala s njim, već sam uspela na pristojan način da mu objasnim da se trgne i da shvati šta radi. Nisam ga prijavila policiji jer nisam imala ozbiljnije posledice, niti sam htela time da uznemirim svoje roditelje - ispričala je Goca za Kurir.

Savet

DEVOJKE, AKO SE TO DESI, POTRAŽITE POMOĆ!Kreatorka želi da svojom ispovešću ohrabri žene koje su doživele nešto slično.- Najbitnije je da žrtva potraži stručnjaka koji će pokušati da stvari postavi na pravo mesto i ukloni osećaj krivice i samooptuživanja - poručuje Verica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.