SVE VREME JOJ TEKLE SUZE: Voditeljka RTS-a progovorila o PROBLEMU koji joj se desio PRED EMISIJU!
Foto: Printscreen

jutarnji program

SVE VREME JOJ TEKLE SUZE: Voditeljka RTS-a progovorila o PROBLEMU koji joj se desio PRED EMISIJU!

Već nekoliko meseci svakog vikenda gledaoci Jutarnjeg programa na Prvoj se druže sa Marijom Savić Stamenić.

Objavljeno:

Ona je posle decenije i po prešla sa RTS i kao informativni novinar je, kako ističe, na početku pokušala da se uklopi i da bira neke “lakše” teme koje više odgovaraju vikend jutarnjem programu. A onda je shvatila da to neće ići baš tako.

- Zato sada za prva dva-tri sata biram teme koje su aktuelne, informativne: dijalog vlasti i opozicije, zagađenje vazduha i sl. Sudeći prema rezultatima gledanosti, to je bila dobra odluka. Iznenadilo me koliko su gledaoci u tom terminu, vikendom, zainteresovani za informativni sadržaj i političke teme. Što se zabavnog dela tiče, još se uklapam, mada i to sve više prilagođavam sebi.

Da li je u javnom poslu kojim se bavite zaista najbitnije da gledaoce ne ostavite ravnodušnim, pa makar se pojedincima nešto ne dopadalo kako radite?

- Nema nikakve šanse da se svima dopada kako radite. Pogledajte portale i društvene mreže. Ne postoji niko na ovom svetu kome nije zalepljena etiketa. Niko! Nijedan sportista, glumac, pevač, naučnik, čak ni humanitarac. A šta da očekujemo mi novinari? Ako bih pokušala da se dopadnem svima, mislim da bih, sasvim sigurno, izgubila sebe.

S obzirom na to da emisija ide uživo, da li je do sada bilo nepredviđenih stvari?

- Jeste. Jedno jutro mi je puklo kontaktno sočivo minut pred emisiju, probala sam da ga izvadim iz oka za vreme reklama ali nisam uspela. Grebalo je užasno i sve vreme su mi tekle suze. Goste sam upozorila, da ne misle da plačem zbog njih. To su bila četiri duga sata. Imala sam i jedno otkazivanje usred noći, pa sam novog gosta tražila za vreme priloga i reklama i istovremeno pisala najavu i pripremu za njega. Na kraju je sve prošlo super.

Da li vam je bitnije kada se uključe kamere da lepo izgledate ili da ste pripremljeni za sagovornika?

- O izgledu razmišljam tih pola sata pred emisiju, dok se oblačim i šminkam, a kada emisija počne, bitan mi je samo sadržaj. Tako je oduvek bilo. Dugo sam bila reporter, na ekranu sam se pojavljivala i pokisla, smrznuta, bez šminke... Desilo mi se jednom u Kosovskoj Mitrovici da sam počela da perem kosu, stavila šampon i više nije bilo vode, a trebalo je da se pojavim uživo u programu za 45 minuta. Bila je zima, šest ujutro. Isprala sam malo kosu flašicom od pola litra. Možete da zamislite kakva mi je frizura bila! Od tada ne marim previše.

Nekada ste trenirali odbojku, leti vozite rolere i plivate. Kako provodite zimu?

- Uživam u klizanju i radujem se što je postavljeno klizalište na Trgu. Za skijanje nema vremena ove godine.

Koliko ste zavisnik od društvenih mreža i Instagrama?

- Zavisnik sam od vesti. Od društvenih mreža imam nalog samo na Instagramu, i to od prošle godine. Objavim nekoliko slika mesečno. Ne znam ništa da fotošopujem, ne razumem se u filtere ,ali mi prija komunikacija sa ljudima i na taj način.

2019. mi je bila jedna od najtežih

Po čemu ćete pamtiti 2019. godinu i šta priželjkuje u Novoj godini?

- Ovo je jedna od najtežih godina u životu jer se moj otac suočio sa teškom borbom protiv kancera. Ali i po tome što nam je on svima pokazao koliko je borba važna. Presudna. Poslovno, odlazak sa RTS-a posle 15 godina i dobar početak na Prvoj. Što se želja tiče, samo zdravlje. Bez toga ništa drugo nije ni važno ni moguće.

Šta je pogodak, a šta promašaj 2019. u Srbiji?

- Pogodak je završetak izgradnje važnih deonica auto-puta. Iz ličnog ugla to je smanjilo fizičku razdaljinu između mene i moje Hercegovine. Promašaj je niz događaja koji su, nažalost, pokazali da smo duboko podeljeno društvo, bez volje da jedni druge čujemo i razumemo. A to se nikad ne završi dobro.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.