VESNA DEDIĆ NASTAVLJA DA RATUJE SA RTS: Tvrdi da je GODINAMA PONIŽAVAJU, pa potkačila Oliveru Kovačević!
Foto: Printscreen

NE ODUSTAJE

VESNA DEDIĆ NASTAVLJA DA RATUJE SA RTS: Tvrdi da je GODINAMA PONIŽAVAJU, pa potkačila Oliveru Kovačević!

Vesna tvrdi da njena matična kuća laže

Objavljeno:

Novinarka Vesna Dedić, autorka emisije „Balkanskom ulicom“ na RTS, ogorčena je na ponašanje svoje matične kuće i za „Alo!“ ističe da je javni servis već godinama ponižava. Dedićeva, naime, već danima javno iznosi tvrdnje da se njena emisija uklanja iz programske šeme, te da se deli na dve, kao i da joj je minutaža skraćena.

RTS na sve to kaže da optužbe nisu tačne i da emisija traje kao i uvek - 40 minuta. Vesna pak tvrdi da njena matična kuća laže i da loše postupanje prema njoj traje već godinama.

foto: Nemanja Nikolić

- Kolegijum RTS-a ponižavao me je kao novinara i sprečavana sam da „Balkanskom ulicom“ realizujem shodno svom znanju. Imam zabranu pozivanja velikog broja uglednih gostiju uz obrazloženje da nisam dovoljno dobar novinar da bih takve ljude intervjuisala. Imala sam zabranu emitovanja nekih emisija sa meni čudnim objašnjenjem. Često nemam na raspolaganju dovoljan broj kamera i ostalih kapaciteta. Trpim uvrede i prozivke tipa „gde si ti učila novinarstvo?!“, kao i odbijanje da se prihvati novi koncept emisije koji iziskuje malo bolju scenografiju i produkciju. Trpim ucene da ako ne prestanem da pišem romane, moram da dam otkaz na RTS-u - kaže Vesna Dedić za „Alo!“ i dodaje da ovo nije prvi put da njena emisija, koja se emituje skoro dve decenije, ostane bez termina za emitovanje. Kako nam je rekla, niko joj sa RTS-a još nije objasnio zbog čega je umesto specijalne emisije povodom 18. rođendana koja je trebalo da se emituje 5. januara prikazana emisija SAT. Takođe, kako kaže Vesna, u poslednje tri godine sve novogodišnje emisije koje je snimila ili nisu emitovane u planiranom terminu ili nisu emitovane uopšte.

- Nepravilnosti i nelogičnosti vezane za emisiju „Balkanskom ulicom“ dešavaju se već četiri godine, od kada je urednička struktura javnog servisa izmenjena. Ne znam zbog čega Olivera Kovačević izbacuje, skraćuje i menja termin mojoj emisiji, ali je činjenica da je to njeno pravo koje koristi u skladu s ovlašćenjima koje ima kao glavni i odgovorni urednik zabavno-sportskog programa. Druga je stvar što vrhunski ispovedni intervjui ne mogu da se urade na pola sata jer je to osnovni udar na kvalitet emisije. O zabrani i sprečavanju da neki ljudi gostuju u mojoj emisiji da i ne govorimo - ogorčena je Vesna Dedić.

foto: Damir Dervišagić

Kako kaže, između nje i Olivere Kovačević ne postoji nikakav lični problem, bar ne da ona zna, te je to razlog više zbog čega joj njene odluke nisu jasne.

- Olivera je godinama moja uvažena koleginica, maestralni voditelj političkih emisija, ima znatno uspešniju karijeru od mene, u svakom smislu, i ja lično ne vidim razlog za animozitet bilo koje vrste - kaže Vesna za „Alo!“.

Ona je i sama više puta pitala Kovačevićevu, ali i Dragana Bujoševića, o čemu se radi, ali nikada nije dobila potrebna objašnjenja. Umesto toga, kako kaže, od kolegijuma ove televizije neretko je trpela uvrede i poniženja.

- Upravo i saopštenje RTS-a u kojem je izneta laž da emisija traje 40 minuta dovoljno govori - kaže Dedićeva. RTS je povodom slučaja „Dedić“ objavio saopštenje u kojem se pitaju u čemu je Vesnin problem.

foto: Marina Lopičić

- Emisija „Balkanskom ulicom“ se normalno emituje, u standardnom terminu, u normalnom vremenskom trajanju od 40 minuta. Ne vidimo u čemu je problem, niti vidimo potrebu za medijskom eksploatacijom nepostojeće teme - navodi se u saopštenju pres službe RTS-a. Olivera Kovačević: Vesna me ne zanima, na bolovanju sam!

Urednica zabavno-sportskog programa RTS-a Olivera Kovačević za „Alo!“ kaže da je ne zanima Vesnin problem, niti ona planira da se njime bavi.

- Ne bavim se kampanjama i ne pada mi napamet da odgovaram na teme koje ne postoje. Ja sam na bolovanju i, koliko znam, RTS se tim povodom već izjasnio. Postoji njihovo zvanično saopštenje o pomenutoj emisiji i to je to - rekla je kratko za „Alo!“ Olivera Kovačević. Kada smo joj rekli da Vesna tvrdi da je saopštenje lažno, jer njena emisija traje od 32 do 35 minuta, a ne 40 koliko u njihovom saopštenju stoji, Olivera nam je rekla:

- Ne želim da govorim o toj temi više, a ni vi nemojte toliko energije trošiti na to - poručila je Kovačevićeva.

Bonus video

IZNERVIRAO JE STARIJI BRAT: Veljko snimio Anastasiju, a ona ga IGNORIŠE! Evo šta se DESILO!

(Espreso.co.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.