POBEDIO NAJGORU BOLEST, A SAD SE BORI ZA ZDRAVLJE SVOJE DECE: Deki je omiljen, a zbog ovog ćete ga voleti još više!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

uhvatio se u koštac

POBEDIO NAJGORU BOLEST, A SAD SE BORI ZA ZDRAVLJE SVOJE DECE: Deki je omiljen, a zbog ovog ćete ga voleti još više!

U međuvremenu mu je umro i otac

Objavljeno: 18:46h

Dejan Pantelić vodi emisiju "150 minuta", a njegov životni put nije bio nimalo lak. Deca su mu obolela od dijabetesa, umro mu je otac, a onda se uhvatio u koštac sa opakom bolešću kojoj nije dozvolio da ga pobedi.

Još se pamte njegovi projekti "Mega Deki" i "Kešolovac".

Pre nego što je postao poznat, Dejan je radio u pekari, bio je vozač u rent-a-car agenciji, a kasnije i di-džej. A onda je počeo karijeru na ružičastoj televiziji. Posle toga bio je voditelj na “BK” televiziji, ali i na “RTS“.

Međutim, zbog bolesti je morao da prekine karijeru baš kada je sa Cecom Danilović radio emisiju povodom Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Simptome nije imao, ali je imao osećaj da se nešto dešava.

Nisam imao neke bolove, prosto sam osećao da nešto nije u redu. Imao sam problem ispod krajnika, a namerno neću da ga imenujem. On je krenuo da se širi i da mi gura jednu žlezdu. Lutao sam po lekarima. Ništa me nije bolelo. Rak u startu ne boli, ali verovatno kasnije boli. Krvna slika mi je bila fantastična, nisam bio pušač, nikad nisam pio. Na prvi pogled krajnik je bio zdrav. Tek kada su uradili radikalnu operaciju, videlo se da se on učaurio ispod krajnika", ispričao je Dejan Pantelić kako je uspeo da otkrije bolest.

foto: Printscreeen

Deki Pantelić se dve godine borio i uspeo je da pobedi opaku bolest. On je posle svega pronašao motiv da javno govori o svojoj bolesti i da pomogne svima koji su se, nažalost, našli u "njegovim cipelama" i morali su da se bore da opstanu.

Na dobrom sam putu da sve ovo bude jedna ružna priča koja ostaje iza mene, ali koja je mene i porodicu bogami pregazila kao brzi voz. Srećem ljude koji su imali isti problem kao ja. Malo mi je neprijatno o tome da govorim, žao mi je ljudi, imam neku knedlu u grlu, jako sam emotivan. U početku mi je to smetalo jer me je to vraćalo na neke moje probleme, međutim kasnije sam shvatio da je to moja misija i da ja moram da pomognem tim ljudima, da ih usmerim levo ili desno, da odigraju pravu kombinaciju, da se posle ne bi desio katastrofalan ishod. Sad sam komuniciram sa njih dvoje-troje koji pokušavaju da nađu put do izlečenja. Ne stavljam sebe na pijedestal, to je prosto moja misija, želim ljudima da pomognem i da ih posavetujem - ispričao je jednom prilikom voditelj i dodao:

Smetalo mi je što me sažaljevaju, samo sam tražio mir i unutrašnju energiju, koju sam dobio od porodice i prijatelja. Sve mogu da mi kažu, da sam loš čovek ili loš voditelj, ali ne mogu da mi uzmu prijatelje koji su i dan danas uz mene, svakodnevno me zovu i pitaju da li sam dobro, da li mi treba nešto, da li mi treba novac. U ovoj mojoj priči novac mi je itekako bio potreban. Emotivna snaga mi je došla od njih, zbog njih i svoje porodice sam iz inata dokazao da mogu opet posle svih problema da se vratim ispred kamere i da radim svoj posao sa osmehom na licu."

foto: Printscreeen

Borba protiv dijabetesa

Dejan Pantelić sa knedlom u glasu govori i o zdravstvenim problemima sa kojima se njegova deca, sin Vukašin i ćerka Lana, suočili kada su bili još mali.

Muka nas je naterala da upoznamo dijabetes zbog naše dece, u roku od dva meseca pre šest godina ta bolest je oboma dijagnostikovana. To je možda bio okidač ovog mog problema. Sve se to izdešavalo, i otac mi je umro u međuvremenu. Onda smo shvatili da sistematizacija pristupa prevenciji i kontroli dijabetesa kod nas nije dobra i da se u Srbiji leče samo posledice dijabetesa. U Srbiji ima 500.000 registrovanih obolelih od dijabetesa tipa 1 i tipa 2. Poražavajući podatak je i da ima još 200.000 ljudi koji ne znaju ili neće da priznaju da imaju dijabetes. To je ogromna brojka. Ne znam zašto su prethodne vlade ukidale vrlo bitna savetovališta u domovima zdravlja za dijabetes", rekao je voditelj, te istakao da sada u saradnji sa Ministarstvom zdravlja pokušava da izgradi sistem i da vrati savetovališta u zdravstvene ustanove.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.