PIROĆANCI NEĆE GOCU TRŽAN ZA DOČEK NOVE GODINE: Pokrenuli PETICIJU protiv njenog koncerta
Piroćanci bi ipak dali pare, ali za lečenje dece, Foto: Sonja Spasić

NEĆU NOVAC, HOĆU DA POMOGNEM

PIROĆANCI NEĆE GOCU TRŽAN ZA DOČEK NOVE GODINE: Pokrenuli PETICIJU protiv njenog koncerta

Peticiju je već potpisalo nekoliko stotina građana

Objavljeno:

Sa željom da se novac namenjen za proslavu Nove godine na Trgu u Pirotu preusmeri na lečenje bolesne dece, Piroćanac Nikola Blagojević pokrenuo je onlajn peticiju "Neću novac, hoću da pomognem".

Celokupna organizacija dočeka na Trgu uz Gocu Tržan koštaće građane nešto manje od 2,5 miliona dinara, a da se taj novac može pametnije potrošiti, smatra jedan deo građana Pirota.

Jedan od njih, Nikola Blagojević pokrenuo je onlajn peticiju, a potpise građana namerava da preda gradskim zvaničnicima kako bi je razmotrili.

foto: Damir Dervišagić

- Ugledao sam se na ostale gradove Srbije i smatram da novac od budžeta treba da ode na pravo mesto. Mnogo je značajniji osmeh jednog deteta, nego 2 sata koncerta. Dva i po miliona dinara nije mala svota novca i smatram da bi mogla da spasi mnoge živote - kaže Blagojević.

U tome nije sam, peticiju je već potpisalo nekoliko stotina građana, a Blagojević kaže da je iz razgovora sa sugrađanima saznao da dosta ljudi deli njegovo mišljenje.

Svi bi više hteli da budu humani, nego da budu snobovi. Apsolutno nema potrebe da dolaze javne ličnosti iz Beograda, i Pirot ima kvalitetne muzičare. Omogućimo im zajedno da ugledaju svetlost dana - kaže Piroćanac.

Dodaje da ako peticija ne uspe ove godine jer je možda premalo vremena da se nešto uradi, naredne godine će se krenuti na vreme i sa još većim snagama.

foto: Damir Dervišagić

Sa delom građana slaže se i opozicioni odnorničku klub u Skupštini Pirota - Najbolje za Pirot, koji je najavio učestvovanje na predstojećim lokalnim izborima.

Smatramo da je bespotrebno plaćati preskupe "estradne zvezde" za novogodišnji koncert u Pirotu. Smatramo da je moguće organizovati prigodan doček Nove godine uz pomoć lokalnih muzičara, te da se veliki novac za "estradne zvezde" uplati u humanitarne svrhe bolesnoj deci i Piroćancima kojima je potrebno lečenje - kažu u opoziciji.

Podsetimo, Piroćance koji se odluče da novogodišnju noć provedu na Trgu u centru grada zabavljaće pevačica Goca Tržan, a njen dolazak građani će platiti 1,65 miliona dinara. Dodatnih 820.000 dinara platiće se bina, rasveta, ozvučenje i celokupna organizacija.

Bonus video

LUKSUZ U NAJVEĆEM SRPSKOM GRADU U AMERICI! Ovako za sve pare uživa Kija, a o NJEMU s koleginicom ne prestaje da priča

(Espreso.co.rs/ juznevesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.