TRESLA SE GORA RODIO SE MIŠ: Ko je koga i za šta tužio, a ko koga dobio na SUDU, ali jednom ČUDU se NIKO NIJE NADAO
Foto: Sonja Spasić, Damir Dervišagić, Zorana jevtić, Nemanja Nikolić, Dado Đilas, Instagram, Profimedia

SUĐENJA GODINE

TRESLA SE GORA RODIO SE MIŠ: Ko je koga i za šta tužio, a ko koga dobio na SUDU, ali jednom ČUDU se NIKO NIJE NADAO

U 2019. godini mnoge slavne ličnosti su se našle pred licem pravde, a njihova suđenja su definitivno privukla najviše medijske pažnje

Objavljeno: 15:16h

Godinu iza nas obeležila su i brojna suđenja između javnih ličnosti!

Naime, medijski su veoma propraćeni sudski sporovi čiji su glavni akteri bile velike zvezde poput Svetlane Cece Ražnatović, Jelene Karleuše, Severine Kojić i mnogih drugih.

Svakako je najveći utisak ostavilo neverovatno mirenje na sudu dve najljuće rivalke na srpskoj javnoj sceni - Cece i Karleuše.

foto: Sonja Spasić

Iako se njihov slučaj, koji je započeo teškim rečima u sudnici, razvlačio mesecima, čak godinama, na kraju je dobio miran epilog.

"Tresla se gora, rodio se miš", što bi naš narod rekao!

Od Cecinih čuvenih reči iz 2017. godine upućenih Karleuši na prvom pokušaju medijacije: "Ućuti, sram te bilo! Ti ćeš da mi govoriš o poštenju!" u oktobru ove godine desilo se upravo to čudo, koje je u dobrom raspoloženju potvrdila i sama Ceca upravo rečima: "Prošla je medijacija!" ne komentarišući dalje JK.

Inače, medijacija je bila zbog obostranih tužbi zbog uvreda u sudnici, koje su izrečene kada su dve pevačice prvi put pokušale da se pomire.

foto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Vladimir Šporčić

"Mala od Skandala" je, reklo bi se, ove godine ipak imala većih muka na sudu od neraščišćenih računa sa Cecom, jer se pred licem pravde našla i zbog navodne ljubavne afere sa fudbalerom Ognjenom Vranješom.

Međutim, nakon ogromne medijske pompe koja se digla oko tog slučaja, Jelena je i sa njim imala sreće. Navodno, Vranješu je dosadilo da se "vuče po sudovima", pa je povukao sve tužbe protiv Karleuše.

foto: Instagram

Podsećamo, Ognjen Vranješ je tužio Jelenu Karleušu zbog pretnji ubistvom, a kako su mediji pisali, protiv nje je podneo krivičnu prijavu i dve tužbe, a kao odštetu je tražo dva miliona.

foto: Nemanja Nikolić

Suđenje između dve rijaliti učesnice takođe je ovog leta dobilo svoj epolog.

Naime, bivša voditeljka i rijaliti učesnica Slađana Peturšić osuđena je na šest meseci zatvora zbog fizičkog napada na Jelenu Golubović, da bi na kraju sa nanogicom završile opet zajedno u istom rijalitiju u kome su se i sukobile.

To valjda može samo u rijalitiju!

foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

Svakako jedno od najdramatičnijih suđenja na ovim prostorima je ono u kome se Severina Kojić bori sa svojim bivšim partnerom Milanom Popovićem za starateljstvo nad njihovim sedmoipogodišnjim sinom Aleksandrom.

Naime, u jeku njene turneje, krajem novembra Opšinski građanski sud u Zagrebu doneo je nepravosnažnu presudu da dete pripadne ocu, sa privremenom merom po kojoj je majka morala dete odmah da preda, bez mogućnosti da ostane kod nje do pravosnažnosti.

foto: Printscreen

Ovo je imalo veliki odjek u javnosti, pa su se brojne javne ličnosti oglasile i pružile podršku Severini, ali bilo je i onih koji na društvenim mrežama podržavaju Popovića.

foto: Printscreen, Zorana Jevtić

Jedno od suđenja kome se definitivno ne nazire kraj je ono u kome Mirjana Antonović pokušava da dokaže da je Miroslav Ilić otac njenog sina Devina.

Iako je sud bio naložio da popularni folk pevač dostavi bris u Institut za sudsku medicinu u Beogradu da bi se DNK analizom konačno razjasnilo da li je Ilić Devinov otac, on to do isteka sudskog roka nije učinio.

foto: Nemanja Pančić, Nemanja Nikolić

Kako po zakonu ne postoji mogućnost prinudnog uzimanja DNK uzorka, niti je propisana kazna za odbijanje, za utvrđivanje će morati da se izvode drugi dokazi. A to će, na šta pevač očito i računa, kao i do sada, potrajati.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.