SENKE NAD BALKANOM UZDRMALE SRBIJU! SVE ĆE IH POBITI: Da li je ubica konačno otkriven?!
Foto: Printscreen

KRV I MISTERIJA

SENKE NAD BALKANOM UZDRMALE SRBIJU! SVE ĆE IH POBITI: Da li je ubica konačno otkriven?!

Nova sezona serije ostavlja snažan utisak

Objavljeno: 22:18h

Nova sezona serije "Senke nad Balkanom" ostavila je snažan utisak na Srbiju, a pre nedelju dana se peta epizoda završila surovim ubistvom grofa Rajačkog!

foto: Printscreen

Braćo i sestre, Jataganci moji, hoće ovu našu sirotu Jatagan malu da zbrišu sa lica zemlje. Oni što su se obogatili na našoj nesreći. Oni, braćo moja, koji su debelo naplatili našu krv, suze naše i naše mrtve. E pa neće moći! Ako će da gori Jatagn mala, ima da gori ceo Beograd. Dajem vam reč - neću se smiriti dok ne pobijem i Alimpija Marića i sva njegova go*na. To su go*na. Je*aću im mamicu ja u sitnu pi*ku"", počinje epizoda Krojačevim rečima, obraćajući se Jataganmalcima od kojih dobija podršku.

Mina ide ka Kaluđerovom klubu i nailazi na obešenog čoveka na samom ulazu.

Ivan Meštrović je Glavnjači i razgovara sa načelnikom Jeremiće i inspektorima Pletikosićem i Zečevićem. Naime, on im je odneo poruku koju je dobio:

Prijatelju, čekaj me u devet u našoj kafani. Stvar je hitna. Vidoje.", glasila je poruka, a Meštrović objašnjava da njih dvojica nisu bili prijatelji već da se samo znaju jer su se zajedno kartali i bili u Odboru za izgradnju spomenika.

Takođe govori da je u noći ubistva Vidoja video da su u njegovoj kući bila ugašena svetla, ali da je primetio da Dimitrijević izlazi iz Vidojeve kuće.

Krojač je doveo Hadži Arsova u Beograd, a on odlazi u opservatoriju kod Mustafe Golubića, gde će raditi pod novim imenom - Vardar Stojanovski iz Bitolja.

Maja Davidović se u razgovoru sa Papijem priseća svog oca i govori da joj nedostaje.

Verovao je da Tuli mogu da učine svet boljim mestom za sve. Ovo što smo mi danas postali, čini mi se, samo činimo da sve ode dođavola. Strašne stvari se pripremaju. ne želim da budem deo toga. Volela bih da to mogu da sprečim. A bojim se da ne mogu", govori Maja, dok joj Papi odgovara da da je ona njemu najvažnija u životu i da mora da nestane.

foto: Printscreen

Stanko traži od Taneta da im pomogne, a Tane u želji da sazna kakve veze Dimitrijević ima sa svim ubistvima odlazi u kockarnicu u Jatagan mali, ali ne primećuje da ga neko prati.

Šta si radio kod Vidoja one noći kada je ubijen? Videli su te one noći kako izlaziš iz zgrade", pita Tane Dimitrijevića.

Neko mi je poslao cedulju da dođem tamo. Kada sam došao zatekao sam ih kako leže mrtvi oboje, i onaj pacov tamo. Da znam nešto, rekao bih ti. Ne zna, kunem se", objašnjava Dimitrijević.

foto: Printscreen

Svako ubistvo ko da šalje neku poruku, sve deluje povezano a opet nije. U svakom slučaju, tvoje ime se pominje stalno", zaključuje Tane.

Pukovnik Đolović se nalazi sa Godinom i pokušavajući da sazna ko je ubio grofa Novickog.

Ne znaju ni ovi moji, a da znaju nabili bi ga na kolac jer je Novicki bio u nekoj vezi sa našima. Znam samo da je trebao pokupiti neki papir sa informacijama, a umesto njega ga je pokupio neko drugi i sad su moji u problemu. Moraće se menjati plan za vašeg kralja", kaže Godina, dok mu Đolović besno upada u reč.

Našeg kralja! To je i vaš kralj", kaže Đolović.

Sprema se nova akcija. Spominje se Beograd", dodaje Godina.

Dimitrijević uplašen odlazi u "Novo doba" kod Savkovića i govori mu da policija ima svedoka koji ga je video kako u noći ubistva izlazi iz Vidojeve kuće. Savković ga pita da li je ubio nekog dok Dimitrijević to negira i kaže:

U ovome smo zajedno. Ti si me u ovo upetljao. Ako mene budu ispitivali, doći će i do tebe", preti mu Dimitrijević i traži mu sklonište. Savković ga upućuje da se sakrije u kockarnici jer za to mesto znaju samo Dimitrijevićevi ljudi.

Bivši načelnik je zabrinut jer sinu nije dao novac za školovanje i traži od Obrada da se pobrine za to.

Tvoj sin je moja briga", kaže Savković koji nakon odlaska Dimitrijevića traži od nekoga ljude da pošalju na Dimitrijevićevu kućnu adresu.

foto: Printscreen

Savković se kasnije nalazi sa Kaluđerom koji mu kaže da je njihovo prijateljstvo gotovo zbog slika kojima je pretio Živkoviću. Mežutim, vlasnik "Novog doba" ponavlja pretnje i Kaluđeru, govoreći mu da ima spreman njegov dosije i već spremnu naslovnu stranu koja će ga smestiti u Glavljaču, a ukoliko do toga ne dože, pobrinuće se njegovi nemački prijatelji.

Ako želite da budete na pobedničkoj strani, prepustite Živkovića njegovoj sudbini", kaže Savković i odlazi upozoravajuću Kaluđera da nikako ne sme da likvidira Tomasovića, jer će im kasnije trebati. Takođe, obaveštava Alimpija da među svojim ljudima ima idajnika.

Neko od Vaših najbližih ljudi Vas cinkari"

Tane pokušava da dokaže inspektorima da Dimitrijević nije kriv za ubistva:

Neko vam sve vreme smešta da vam skrene pažnju sa Žrnova. Tu je sve počelo, tu je ključ", govori Tane dok su Stanko i Božidar rešeni da ispitaju Dimitrijevića i obaveštavaju Taneta da su ga pratili i da znaju lokaciju kockarnice.

Maja Orašac se stastaje sa Klausom i razgovaraju o ubistvu Rajačkog.

Kao da neko zna šta spremamo", govori Maja i upućuje Klausa da se nađe sa "onim idiotom Pavelićem" i obezbedi mu potreban novac, dok će ona otići za Beograd.

Mustafa Golubić i Hadži Arsov se sastaju.

Kad mi budemo na vlasti, dobićete tu Republiku Makedoniju, ako budete slušali", govori mu Mustafa.

U međuvremenu, Kaluđer razgovara sa Verigom.

Neko ubija moje saradnike. Prvo sudija, pa Vidoje sad Rajački. Možda sam krajnja meta ja", govori mu Kaluđer i naređuje da pozove Minu da mu se pridruži.

Policija odlazi u kockarnicu gde zatiče Dimitrijevića sa pištoljem i privode ga u Glavnjaču na ispitivanje.

Ja nemam veze sa tim. Neko mi smešta", brani se Dimitrijević.

Kaluđer je pretukao Minu jer ga je izdala.

Poverovao sam ti za Novickog, a ne znam zašto", kaže Kaluđer ostavljajući pretučenu i krvavu Minu.

Maja Davidović odlazi u Jatagan malu kod Taneta.

Kako si dozvolio da sed desi ovo sa Rajačkim", pita ga Maja, a Tane joj objašnjava da mu je prijatelj bio u nevolji i da je morao da mu pomogne. Maja plače i pita ko je ubio grofa Rajačkog, osužujući Taneta što je sve to dozvolio da se dogodi, pa izmežu njih dvoje dolazi do sukoba. Tane je u besu hvata za vrat.

foto: Printscreen

Gubi se! Neću više da te vidim!", govori Tane, dok mu Maja odgovara:

I nećeš. Osveti bar nju (Sonju) kad meni ne možeš da pomogneš. Uradi nešto", kaže Maja i odlazi.

Dimitrijević je na ispitivanju u Glavnjači, gde ga Rajko optužuje da je on ubio Barjaktarevića.

To je on, zmija mu oči ispila. I mene i tebe, sve će nas pobiti", govori Rajko Stanku.

Hapsim Vas zbog višestrukoh ubistava sa predumišljajima", govori Stanko Dimitrijeviću.

Pronađen je bajonet kojim su izvršena ubistva a na njemu se nlaze Dimitrijevićevi otisci. Bivši inspektor traži poziv i zove sina, ali mu se na telefon javlja čovek koga je poslao Obrad Stanković.

foto: Printscreen

Živ je. Ako hoćeđ da tako i ostane znaš šta treba da radiš", govori mu, nakon čega Dimitrijević priznaje ubistva.

Priznajem, ja sam ubica"

Vidimo telo grofa Rajačkog, kome su odsečene obe ruke, a na šoferšajbni kola u kojima je ubije je krvlju napisano "N.J."

foto: Printscreen

Savković odlazi kod Maje Davidović gde je obaveštava da je iz Beča dobio naređenje da on organizuje davanje počasti Rajalkom, gde je Maja uvređena odlukom.

To bi verovatno trebalo da shvatim kao poruku", govori Maja tražeći od Papija, nakon Savkovićevog odlaska iz banke, da sazna koliko i kako je Rajački sarađivao sa Klausom i Savkovićem.

foto: Printscreen

Tane i dalje pokušava da ubedi Pletikosića da Dimitrijević nema veze sa ubistvima i između njih dvojice dolazi do tuče.

Ovo je vezano za Apisa i Crnu ruku, kakav bre Dimitrijević", govori Tane i izaziva time izaziva sumnju kod Stanka u Dimitrijevićevo priznanje.

U Glavnjači Stanko saznaje da su i sudija i Barjaktarević bili deo Solunskog pricesa, i počinje da to dublje istražuje, dok Dimitrijevića odvode u zatvor.

Tane otima Bojanu ispred opservatorije i čeka Mustafu Golubića, držeći je na nišanu.

Mina uplakana i pretučena čeka Stanka u njegovom stanu.

Tule odaju počasti grofu Rajačkom, gde se odjednom pojavljuje Maja Orašić.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.