POZNATI SRPSKI GLUMAC SE ZAMONAŠIO: Slavu je zamenio MANASTIROM, a pred njim je bila SVETLA BUDUĆNOST!
Foto: Printscreen/jutjub

ŠOK

POZNATI SRPSKI GLUMAC SE ZAMONAŠIO: Slavu je zamenio MANASTIROM, a pred njim je bila SVETLA BUDUĆNOST!

Na početku karijere važio je za jednog od najboljih srpskih glumaca

Objavljeno: 21:00h

Sredinom devedesetih kao bomba odjeknula je vest u srpskoj javnosti da je tada popularni srpski glumac Rastko Lupulović postao monah.

U to vreme Rastko ne samo da se aktivno bavio glumom, već je bio i član popularnog bednda "Kanda, Kodža i Nebojša".

Na početku karijere važio je za jednog od najboljih srpskih glumaca, pa je za svoja ostvarenja, još kao mladi glumac odlikovan jednom od najprestižnijih nagrada "Sterijinim pozorjem", a dobitnik je i nagrade "Zoran Radmilović".

Velika slava bila je pred njim, kada je 1996. odlučio da se zamonaši.

foto: Printscreen/jutjub

U jednom intervjuu Rastko, a sada otac Ilirion, otkrio je da, prvi put kada je stigao u manastir Dečane na Kosovu, sa tadašnjim kolegom, poznatim glumcem Nenadom Jezićem, znao da će to biti nejgova nova kuća, pa se tada i rodila želja za zamonašenjem.

- Osećam se zasićenim i zamernim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran…u susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija - izjavio je svojevremeno Lupulović.

Rastko, čije je crkveno ime Ilarion, 2013. je postavljen za igumana manastira Draganaca, a do danas pruža podršku i utehu onima koji su odlučili da ne napuštaju svoja ognjišta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.