HRVATSKI SUD OPLEO BRUTALNO PO SEVERINI: Nakon ISPADA koje je Kojićeva imala NIKADA joj NEĆE VRATITI Aleksandra!?
Foto: Printscreen

haos se nastavlja

HRVATSKI SUD OPLEO BRUTALNO PO SEVERINI: Nakon ISPADA koje je Kojićeva imala NIKADA joj NEĆE VRATITI Aleksandra!?

Doneta je odluka da Aleksandar Popović živi kod oca Milana Popovića, umesto kod majke Severine Kojić, zbog čega je nastao pravi haos

Objavljeno: 18:12h

Severina je u intervjuu koji je tim povodom dala rekla "Ne priznajem njihov sud", a sudiju Teu Golub optužila je da nije donela pravednu odluku.

Nakon njenih izjava i omalovažavanja suda, oglasili su se upravo iz Opšinskog građanskog suda u Zagrebu.

foto: Printscreen

- Medijski je prostor korišćen kako bi se obezvredio sudski integritet sudije Golub čak i na ličnoj razini, a kojem je namera očito i vršenje neprimerenog i nedopuštenog pritiska, kako na njen rad, tako i na rad Županijskog suda koji će odlučivati u žalbenom postupku. Sudija donosi odluku prema činjenicama utvrđenim u postupku, temeljem provedenih dokaza uz primenu prava i svog slobodnog sudskog uverenja, vodeći se pri tome, iznad svega, najboljim interesom deteta o kojem u konkretnom slučaju odlučuje, s obzirom da je izostao sporazum njegovih roditelja. Kako je za donošenje odluke u porodičnim predmetima potrebno stručno znanje koje nije pravno (medicina, psihologija, sociologija …), a kojim sudija kao pravnik ne raspolaže, nužna mu je pomoć drugih stručnjaka - socijalnih radnika, psihologa i sudskih veštaka. Odluka se donosi na temelju savesne i brižljive ocene svih sprovedenih dokaza, a sudija je ne donosi zato što je neko majka deteta, a neko otac, niti zato da dobije naklonost roditelja kojem su mediji dostupni, niti javnosti, niti politike ili nekih drugih interesnih skupina", stoji u saopštenju Opšinskog građanskog suda u Zagrebu. Još ističu da "sudija donosi odluku zato što se roditelji nisu znali, mogli ili hteli dogovoriti, a često i zato što jedan ili oba roditelja ne prepoznaju potrebe deteta i stavljaju svoje lične interese ispred interesa svog deteta - kaže Opštinski sud i dodaje:

foto: Instagram

- Protiv svake odluke suda, stranka ima pravo korišćenja pravnih lekova. Odluke suda prvog stepena preispituju se u žalbenom postupku pred Županijskom sudom, a ne na ulici i medijima. Nedopustivo je i protivno odredbama Roditeljskog zakona i Konvencije o pravima deteta, iznošenje ličnih podataka deteta, narušavanje detetovog prava na privatnost i detetova prava na oba roditelja. Posebno je nedopustivo pri tome koristiti termine koji sugerišu da je sud roditelju "oteo" dete ili je dete "dodelio" drugom roditelju.

foto: Dragan Kadić

- Sudovi ne otimaju niti dodeljuju decu. Roditelj koji smatra da drugi roditelj nema roditeljske kapacitete, šteti detetu ili na neki drugi način krši detetova prava te tvrdnje treba dokazivati u sudskom postupku, davanjem prioriteta svom učestvovanju u sudskom postupku u odnosu na svoje druge aktivnosti, a ne u medijima i na ulici. Komentarisanje sudskog postupka koji je u toku i u kojem se odlučuje o životu jednog deteta, davanje mogućnosti jednom roditelju da o drugom iznosi uvredljive tvrdnje za vreme trajanja sudskog postupka, obezvređivanje odluke o kojoj Županijski sud tek treba završno da odluči, stvaranje atmosfere linča, huškanje javnosti, omalovažavanje rada suca, čija odluka se jednom roditelju ne sviđa i kršenje osnovnih prava deteta je nedopustivo - zaključuje OGS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.