PROKLETSTVO ZVEZDA 90-IH: Spisak onih koji su TRAGIČNO ZAVRŠILI je dug, a SMRT jedne pevačice NIKAD nije RAZREŠENA!
Rođa Raičević, Ksenija Pajčin, Dalibor Andonov Gru, Foto: Printscreen, Dado Đilas

OSTAVILI SU DUBOK TRAG

PROKLETSTVO ZVEZDA 90-IH: Spisak onih koji su TRAGIČNO ZAVRŠILI je dug, a SMRT jedne pevačice NIKAD nije RAZREŠENA!

Tokom prethodne dve i po decenije, domaću javnu scenu potresali su odlasci mnogih muzičkih zvezda koje su obeležile scenu devedesetih godina

Objavljeno:

Tragična vest o smrti repera i člana benda "187" Baneta Kovačevića potresla je Srbiju i region u utorak uveče, kada je muzičar preminuo usled komplikacija na srcu. Bane je obeležio muzičku scenu devedesetih, a on, nažalost, nije jedina zvezda ove muzičke ere koja je tragično izgubila život.

foto: Printscreen

Iako se poslednjih godina nije pojavljivao u javnosti, Bane se aktivno bavio muzikom, a vest o njegovoj smrti za medije je potvrdio njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, reper Nebojša Minić Hele.

Tokom prethodne dve i po decenije, domaću javnu scenu potresali su odlasci mnogih muzičkih zvezda koje su obeležile scenu devedesetih godina.

2019 - Dalibor Andonov Gru

foto: Pritnscreen

9.septembra ove godine, Srbiju je potresla vest o preranoj smrti repera Dalibora Andonova Grua, koji je život izgubio tokom vožnje kajta u Zemunu. Dok je pakovao opremu, iznenadni udar vetra nekontrolisano je uzneo njegov kajt, koji ga je velikom brzinom povukao.

Gru je nekoliko puta naglo udario u vodu i zadobio dvostruki prelom kičme. On se uprkos brzoj intervenciji prijatelja, koji su njegovo telo izvukli iz vode i čamcem dovezli na kopno, utopio. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

2016 - Glorija Sangare

foto: Printscreen

Glorija Sangare, bivša pevačica grupe "Flejm", pronađena je 2016. godine mrtva u svom stanu u Palm Bič Gardensu na Floridi. Pretpostavlja se da je Glorija preminula nakon što se predozirala lekovima, a kako se pisalo danima je bila lošeg raspoloženja, što se navodilo kao jedan razloga za samoubistvo.

Međutim, njen brat tvrdi da ona nije oduzela sebi život, nego da je imala srčanu manu, koja je dovela do smrti.

2010 - Ksenija Pajčin

foto: Printscreen

Jedna od najvećih tragedija na domaćoj javnoj sceni jeste ubistvo Ksenije Pajčin. U martu 2010. godine pevačicin dečko Filip Kapisoda ušao je u njen stan na Voždovcu i nakon svađe pucao iz pištolja u nju, a zatim i u sebe.

Oboje su preminuli na licu mesta.

Mesecima pre zločina pričalo se o tome da se njih dvoje stalno sukobljavaju, kao i da je Filip bio jako ljubomoran i posesivan. Poznato je da su nekoliko nedelja pre tragedije imali udes u blizini Lisovića, za koji se pretpostavlja da je slučajnost. Međutim, kasnije su neki nagađali da je Filip i tada pokušao da naudi sebi i Kseniji, jer je on vozio auto.

2001 - Rođa Raičević

foto: Printscreen

Pevač Rođa Raičević bio je jedan od najvećih šmekera na estradi. Rođa je pronađen mrtav u stanu, a iako to nikada nije službeno potvrđeno govorilo se da je preminuo od prekomerne doze narkotika. Prvi album Rođa je snimio 1993. godine, sa koga su se izdvojili veliki hitovi "Tako je suđeno", "A ja imam tebe" i "Rastanak", a tokom devedesetih godina stekao je veliku slavu i popularnost.

Neposredno pred smrt objavio je poslednji album, a iako su ga povezivali sa brojnim poznatim damama nikada se nije ženio.

1999 - Nebojša Saveljić Neba

foto: Printscreen

Tri godine posle smrti Duška Nikolića, u oktobru 1999. godine u saobraćajnoj nesreći stradao je i drugi član "Montenigersa" Nebojša Saveljić Neba.

Osim popularnog pevača, u nesreći je poginulo još dvoje ljudi, a jedna devojka je teško povređena. Nakon tragedije koja se dogodila bend "Montenigersi" je nestao. Igor Lazić Nigor, koji je takođe bio član benda, je svom drugu posvetio pesmu „Ne brže od života“.

1996 - Duško Nikolić Duka

foto: Printscreen

Pre stravičnog udesa u kome je poginuo Nebojša Saveljić Neba, život je izgubio još jedan član "Montenigersa" Duško Nikolić Duka. Duško je bolovao od leukemije, a preminuo je 1996. godine.

Prema informacijama koje su dospele u javnost, preostala dva člana benda Nebojša Saveljić Neba i Igor Lazić Nigor su zajedno s njim u kovčeg položili svoj album prvenac, tačnije audio-kasetu. Oni su mu nakon smrti posvetili i pesmu „Voleli bi da si tu“.

Bonus video

TORTA O KOJOJ JE BRUJALA SRBIJA: Pogledajte kako izgleda, teška je 70 kilograma!

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.