DUGIH 5 GODINA TVRDI DA SU NAKLONJENI MILANU: Ovo nije prvi put, Severina se i ranije ŽALILA NA SUDIJE!
Foto: Dado Đilas/Dragan Kadić

otkriveno

DUGIH 5 GODINA TVRDI DA SU NAKLONJENI MILANU: Ovo nije prvi put, Severina se i ranije ŽALILA NA SUDIJE!

Severina Kojić je danas izgubila bitku za starateljstvo nad sinom Aleksandrom koju je godinama vodila sa nekadašnjim partnerom, Milanom Popovićem

Objavljeno:

Kada je pre nekoliko godina pokrenuo pitanje oko roditeljstva, budući da je tada puno starateljstvo nad sinom imala Severina, Milan Popović jedino što je želeo je da, kako je tvrdio, on i detetova majka budu ravnopravni u životu malenog Aleksandra i da zajedno donose odluke vezane uz njegovo odgajanje i budućnost.

foto: Instagram

Od 2014. godine bila je na snazi stara presuda, po kojoj je Milan s Aleksandrom boravio svaki drugi vikend od petka do nedelje, svaku drugu sredu popodne, po nedelju dana u julu i u avgustu. Kako se tada pisalo, uprkos svemu ovome, sin sa ocem, na primer, četiri godine zaredom nije proveo novogodišnju noć, uprkos tome što je Severina tada nastupala.

- Prema presudi Županijskog suda u Zagrebu donesenoj dana 8. jula 2014, koja je i dalje na snazi, Severina za putovanje sa detetom van granica Hrvatske i EU ne treba da ima saglasnost oca. Sud je to obrazložio prvenstveno iz razloga što ne postoji zakonski osnov za takvu obavezu - poručio je u decembru 2017. godine Kojićkin nekadašnji PR i prijatelj Tomica, sa kojim je kasnije prekinula saradnju.

Ipak, usledile su godine borbe, tokom kojih su se Severina i Milan nekoliko puta mimoilazili, ali i sastajali na sudu. Jedan susret posebno se pamti, a desio se početkom 2018. godine kada su nekadašnji partneri u sudnici proveli navodno četiri sata, gde je održano ročište za dobrobit deteta.

foto: Dragana Udovičić

Kako je tada navedeno, susret je bio veoma neprijatan. Ipak, ovo nije jedina neprijatna situacija između nekadašnjih partnera. Samo samo nekoliko meseci pre toga, u leto 2017. godine Severina je privremenu meru sudije Verice Nikić koja radi pri Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, a po kojoj bi Aleksandar pola godine bio s ocem, a pola s majkom, nazvala "nakaradnom", te je optužila sudiju da radi u korist Popovića, a suprotno dobrobiti maloletnog Aleksandra.

Iz tog razloga reagovao je i Opštinski građanski sud koji je poslao službeno saopštenje u kojem piše da je upravo pevačica ta koja vrši pritisak na sud i radi protiv interesa sina.

Severina se na odluku sudije Verice Nikić žalila i Županijskom sudu u Splitu. Sud je njenu žalbu prihvatio, ali, kako prenose hrvatski mediji, ne zato što je ta privremena mera na bilo koji način usmerena protiv interesa deteta, već je naglašeno da prvostepeni sud što pre donese pravosnažnu odluku o tome kod kog roditelja će živeti dečak.

foto: Dragan Kadić

U međuvremenu je Severina Kojić kažnjena novčanom kaznom od 3.000 kuna (47.482 hiljade dinara) jer je, nakon što nije prihvaćen njen zahtev za odlaganje u martu 2017. godine, tražila izuzeće sudije Nikić.

Naime, Severina se tada nije pojavila na sudu, a baš tog dana je trebalo da sud sasluša nju i Milana Popovića.

Donela je opravdanje za nedolazak na sud i tražila je da se ročište odloži zato što nije tu, ali sudija to nije prihvatila, već je nastavila sa postupkom i odlučila je da ispita samo Milana Popovića. Po mišljenju Severininog advokata to je bio dokaz pristrasnosti kod sudije zbog koga su i tražili izuzeće Nikićeve.

A po stavu suda, zahtev za izuzećem podnet je bez ikakve osnove, s ciljem da se postupak dodatno otegne, što je takođe protivno interesima Aleksandra za kojeg je, ipak, najbolje da se proces što pre reši, pa je Severini i izrečena novčana sankcija.

foto: Dado Đilas

Njeni advokati uložili su žalbu na tu odluku, ali ju je, kako net.hr tada nezvanično saznao, Županijski sud u Splitu nekoliko meseci kasnije odbio.

Kazna za Severinu postala je tako pravosnažna, a ujedno je srušena i njena teza da je sudija Verica Nikić naklonjena Milanu Popoviću.

Nakon nekoliko godina borbe, u februaru 2018. godine, sudski je definisano da će sin Milana Popovića i Severine Kojić provoditi podjednako vreme s oba roditelja i da će sve odluke morati da donose zajedno.

Naime, na suđenju u Zagrebu doneta je prvostepena presuda da pevačica i srpski biznismen imaju ravnopravno, zajedničko i sporazumno roditeljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom, a sud je odredio sve detalje.

Ovom presudom maloletni Aleksandar je živeo naizmenično sedam dana sa majkom Severinom i sedam dana sa ocem Milanom. Otac je provodio prve dve nedelje u julu i avgustu sa detetom, a majka druge dve.

Ovom presudom, između ostalog, u vodu su pale i Severinine tvrdnje da je on kidnapovao sina za šta ga je Severina optužila pre više od godinu dana. Podsećanja radi, to je bilo kada je ona sa Igorom Kojićem otputovala u Ameriku, a Aleksandar je za to vreme bio kod Milana Popovića koji je sina zadržao kod sebe jer nije mogao da dobije Severinu. Čim se vratila sa puta, ona je Popovića tužila za otmicu deteta, ali se kasnije ispostavilo da zapravo za to vreme nije ni bila u zemlji.Tada su isplivali dokumenti koji dokazuju da je više od mesec dana ostavila dete, a da o tome nije obavestila drugog roditelja. Milan je potom nju tužio za zanemarivanje deteta zato što ona nije bila tu kada je trebalo.

foto: Printscreen Instagram

Njegova namera oduvek je bila i da učestvuje u bitnim odlukama za detetov život, te da ima informacije o detetu, putovanju deteta, kao i osobama kojima je dete povereno na čuvanje.

Milan je od početka želeo da ima komunikaciju sa Severinom povodom ovih pitanja. Međutim, ona je odbijala svaku komunikaciju. Otac nije bio upućen u zdravstveno stanje sina, već je mali Aleksandar sam pričao tati kada je bio prehlađen, te kada je jeo i koje su njegove potrebe. Ipak, prema sudskom rešenju koje je doneto tada, njih dvoje najmanje dva puta nedeljno morali su da razmene bitne informacije o detetu i to je moguće telefonom, SMS-om ili mejlom.

- Naš sin je pobednik! Aleksandar je napokon dobio pravo da podjednako provodi vreme sa oba svoja roditelja, da bude podjednako blizak i sa majkom i sa ocem. I da uživa u ljubavi koju za njega imamo i njegova majka Severina i ja. Bravo za Aleksandra, bravo za hrvatsko pravosuđe! - rekao je tada Milan Popović za "Blic".

foto: Marko Prpić

U avgustu 2018. godine, Županijski sud je ukinuo presudu, a potom nižem sudu naložio da utvrdi da li je za dete optimalno rešenje da živi sa ocem "kao fleksibilnijim roditeljem", uz maksimalno određene susrete i druženja s majkom Severinom.

Viši sud je ukinuo presudu koja nije bila pravosnažna jer ona nije bila dovoljno dobro obrazložena: niži sud nije precizno objasnio zbog čega je najbolji detetov interes da svakih sedam dana boravi s drugim roditeljem, koji međusobno imaju vrlo loš odnos, te zašto nije najbolje rešenje da živi s jednim roditeljem, uz maksimalno propisane kontakte s onim drugim.

Poslednja u nizu veoma neprijatnih situacija dogodila se pre nešto više od mesec dana kada je Severina Kojić u izjavama za hrvatske medije optužila je bivšeg partnera Milana Popovića da je odgovoran što su učiteljice "zlostavljale" njihovog sina Aleksandra time što su ga zadržale dva sata duže u školi i nisu dale Severininom suprugu Igoru Kojiću da ga odvede kući. Milan Popović je tada progovorio o ovom slučaju i navodi da se Igor Kojić ponašao agresivno i neprimereno, kao i da za to mora da odgovara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.