POKOJNI GRU JE SPASIO BANETA: Niko ne zna da je ovo uradio pre njegove smrti!
Foto: Printscreen

zajedno su se borili kroz život

POKOJNI GRU JE SPASIO BANETA: Niko ne zna da je ovo uradio pre njegove smrti!

Bili su osuđeni na propast, navodi Marko iz grupe 187

Objavljeno:

Grupa "187" napravila je pravi bum u javnosti 2000. godine, ali se raspala četiri godine kasnije. Nastala je 1996. i to u srednjoj grafičkoj školi. Bane Kovačević je ostao na muzičkoj sceni do svoje smrti.

foto: Printscreen

- Nastala je 1996. godine, u srednjoj grafičkoj školi. Bane je bio pravi rastafaraj, privlačila ga je afrička kultura. Peđu je oduvek zanimao di-džejing, a ja sam bio dizelaš koji sluša rep. Tako smo se i upoznali i okupili. Javnosti je grupa postala poznata 2000. godine, kada je izašao naš treći album "Nikada nećeš znati", jer prva dva nisu bila komercijalna. Inače, 187 je član krivičnog zakona u Americi. Tada je Dr Dre izbacio pesmu u kojoj se taj termin spominje, nas je bilo troje, a to su bila tri broja i to nam je izgledalo kao dobra ideja. Prva grupa sa brojem u imenu kod nas - pričao je jednom prilkom Marko Janković o grupi.

On je istakao i da je tada bilo veoma teško, te da su veliku pomoć imali od Grua.

- Bilo je prilično teško. Niko od nas nije imao novca. Gru nam je napravio prvu pesmu 1996. godine. Zavisili smo od toga da li smo interesantni nekoj izdavačkoj kući. Posle samo mesec dana od izlaska prvog spota, iz svakog automobila u gradu se mogla čuti naša muzika, i to je budilo fenomenalan osećaj. U to vreme je moglo da se živi od koncerata, ako imaš dobrog menadžera, a mi smo ih imali nekoliko. Ali, koliko meda, toliko i trnja. Takav je to život bio - pričao je Marko o trenucima u grupi.

foto: Pritnscreen

On je govorio da su tri člana grupe "187" nakon raspada grupe otišli svako na svoju stranu. A Marko je tvrdio da su bili "osuđeni na propast".

- Verujem da je sama energija tog imena, koja nije bila dobra u startu, i dovela do destrukcije. Grupa nije mogla da opstane jer je došla do tačke gde više nije imalo smisla da postoji - ispričao je Marko.

Bane je posle raspada grupe nastavio da se samostalno bavi muzikom. Inače je važio za jednog od najvećih frajera na estradi, a bio je u vezi sa pokojnom pevačicom Ksenijom Pajčin. Nedavno je napravio pesmu kao vapaj u borbi protiv nasilja nad ženama, a posvećena je upravo njegovoj nekadašnjoj devojci Kseniji Pajčin.

foto: Printscreen

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.