Prvo su isprozivali Noleta, a sad i ovo.. Srbija ne da Britancima da osvoje Evroviziju?! (FOTO)

nameštaljka?

Prvo su isprozivali Noleta, a sad i ovo.. Srbija ne da Britancima da osvoje Evroviziju?! (FOTO)

Najdugovečnije međunarodno muzičko takmičenje iz godine u godinu privlači veliki broj gledalaca pred male ekrane, ali...
Objavljeno:

Iz godine u godinu sve je jasnije da politika nekako uvek umeša prste u ishod takmičenja, koliko god se organizatori trudili da osmisle nove načine da spreči takozvano "blokovsko glasanje". Prvi put u istoriji Evrosonga jedna zemlja izbačena! I ne, nije Srbija! Ali je blizu (VIDEO)

Printscreen/Youtube/
Ovaj fenomen uglavnom se vezuje za države Balkana, ali i Skandinavije, i stanovnici Velike Britanije vide ga kao glavnog krivca za to što već godinama ne postižu uspeh na Evrosongu. Mnogi poznati muzičari iz te zemlje odavno su digli ruke od bilo kakvog angažmana na takmičenju upravo iz tih razloga. Svi britanski kandidati jasno i glasno su govorili da na Evrosongu nije važna pesma, već ko su ti komšije. Predstavnici Velike Britanije su u poslednjih 13 godina čak tri puta završavali na poslednjem mestu, a samo dvoje takmičara u proteklih 15 godina uspevalo je da se plasira među top 10. Prošle godine zauzeli su 24. mesto, od 27 zemalja učesnica, a slična sudbina smeši im se i ove godine, sudeći po prognozama kladionica. Za koga biste vi glasali? Sve ex-Yu pesme na ovogodišnjem Evrosongu! (FOTO) (VIDEO)

e menja kako bi završnica bila uzbudljivija. Ali, čak ni promene u sistemu glasanja i uvođenje žirija koji bi trebalo da bude neutralan, nisu uspele da eliminišu blokovsko glasanje. Tako je, na primer, Belorusija tokom svoje evrovizijske istorije trećinu svih poena dala ili Rusiji ili Ukrajini. Slična je razmena poena mesto 2010, godine, kada su za Lenu i njenu pobedničku pesmu "Satellite" stigli poeni iz preko dve trećine zemalja učesnica. Sa druge strane, prošle godine su bili poslednji, i to bez ijednog osvojenog poena.
Neverovatan presedan na Evroviziji! Belorus će pevati skroz go i sa vukovima na sceni! (FOTO) Ali, biti deo bloka ne garantuje uvek uspeh. Norveška je tako najneuspešnija država na Evrosongu, koja je rekordnih 11 puta osvajala poslednje mesto, a čak četiri puta su takmičenje završili bez ijednog poena. dobro plasirane. Kao primer navode Mariju Šerifović, koja je pobedila na Evrosongu 2007, i koja je već imala izgrađenu i uspešnu karijeru kada je izabrana da predstavlja Srbiju. Ona je već bila popularna u susednim zemljama, i samim tim je dobila i više poena. Zahvaljujući kvalitetnoj pesmi i nastupu, uspela je da pridobije i glasove iz zemalja van balkanskog bloka. Blic.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.