ZBOG NJEGA SE DEVOJKE GURAJU U PRVI RED: Danas niže hitove, a da bi postao pevač Emir je FALSIFIKOVAO OČEV POTPIS!
Emir Aličković, Foto: Promo

INTERVJU

ZBOG NJEGA SE DEVOJKE GURAJU U PRVI RED: Danas niže hitove, a da bi postao pevač Emir je FALSIFIKOVAO OČEV POTPIS!

Novogodišnja noć ne može da prođe bez dobrih ritmova i dobre muzike, zato će Beograd ugostiti "Lapsus bend"

Objavljeno:

"Lapsus bend" je već četiri godine unazad jedan od najtraženijih mladih bendova na Balkanu. Još od svog početka privukli su pažnju publike ređanjem pesama koje su za kratko vreme postale veliki hitovi.

Poznato je da gde god nastupaju prave goruću i nezaboravnu atmosferu, pevajući svoje ali i hitove drugih izvođača. Iako je zvanično pevač pop benda, Emir Aličković ume da zapeva i novije, ali i stare hitove narodne muzike, kao i nešto iz stranog repertoara.

Lapsus bend će za doček Nove godine nastupiti u prestoničkom hotelu Metropol, i tim povodom su organizovali konferenciju u pomenutom hotelu, a u intervjuu za Espreso.co.rs frontmen ove grupe rado je odgovorio na mnoga pitanja.

foto: Promo

Kako je Lapsus Bend dobio ime, zašto baš Lapsus?

- To je bila mašta mojih drugara. Ja uopšte nisam bio član benda kada je Lapsus bend napravljen. Oni su zaista imali dosta naziva, jednom su se zvali čak "Guns N' Roses", pa su tek onda dali ime "Lapsus". Mislim da nije zbog nekog posebnog značenja, ali svakako da nam se u bendu dešavaju lapsusi.

Čije pesme najradije pevaš na svojim nastupima?

- Najviše volim da pevam pesme Saše Matića. Na nastupima se razlikuje publika od mesta do mesta, i onda po tome biram repertoar. Ali čije pesme se onako ponavljaju, to su saša Kovačević, Saša Matić, Aca Lukas, Dino Merlin... To su te neke pesme koje uvek prolaze.

Da li imaš tremu? Publika je primetila tvoju harizmu, ali i da si poprilično samouveren? Da li si neki lav u horoskopu?

- Pozitivna trema je prisutna, ali sam Devica, podznak Rak. Mama mi je samouverena, to mi je od nje. Tata nije, tata je miran, a mama je prava čigra (smeh).

Ti si učestvovao u jednom muzičkom takmičenju, kakvo je to iskustvo bilo za tebe?

- Takmičio sam se u jednom šouu "Zvezda možeš biti ti", gde sam došao u finale i bio sam četvrti. Prijavio sam se, i nisam imao podršku oca. Tata nije hteo da potpiše ugovor jer sam bio maloletan, a meni je trebala saglasnost roditelja. Tata nije hteo da mi da taj potpis, pa sam lažirao potpis. Tetka je potpisala, našli smo tu nekog advokata da nam da pečat, prošao sam i stigao do finala. Malo je falilo da pobedim. Posle tog šoua sam upoznao momke i onda sam ušao u bend.

Popularnost ste stekli snimanjem kavera na Instagramu, kao Džastin Biber?

- Da, da. Mi smo među prvima koji su počeli da snimaju kavere i na taj način smo proslavili neke tuđe pesme. Kavere smo prestali da snimamo kada su počeli da imaju ogroman broj pregleda, tada smo shvatili da je vreme za pesmu.

Pesme "Santa leda" i "Skote još te volim" doživele su veliki uspeh. Koja je tebi najdraža i kako biraš hitove? Da li ti neko pomaže s obzirom na to da si mlad, a već su u trendingu i bolje plasirane nego pesme tvojih kolega koji su dugo na estradi?

- U većini slučajeva ja odaberem sve, ali dešavalo se nekada da se konsultujem sa kolegama i da svi zajedno pravimo odabir. Ali u većini slučajeva ja donosim tu odluku, zato što ja iznosim pesmu i osećam je na poseban način, što je najvažnije. Osetim pesmu, to se na meni primeti. Ne znam kako to da objasnim, ali kao da sam se rodio sa tim.

foto: Promo

Pevanje ti je bio dečački san? Čime bi se bavio da nisi postao pevač?

- Jeste! Kad sam bio mali, u drugom razredu sam nastupao na priredbama, pevao sam neke pesme i blamirao se tamo. Kasnije sam u srednjoj školi pevao na maturi, čitav život me je nekako pratila ta muzika. Pa sam se i na takmičenja prijavio, uvek sam pevao i želeo pevač da budem. Fudbal je moja druga ljubav, da se ne lažemo, ali pevanje je na prvom mestu oduvek.

Koji je muzički idol?

- Saša Matić. Volim njegove interpretacije.

Ti imaš duet sa Jovanom Pajić koji je zaživeo. Kakva je Jovana za saradnju?

- Jovana je jako divna devojka. Ne srećem je često, ali sve najlepše o njoj. Pesma nam je super prošla, a osim toga, imam i još jedan duet.

Sa kojom pevačicom bi voleo da imaš sledeći duet?

- Sa Jelenom Karleušom bih voleo.

A ko je po tvom mišljenju, od svih koleginica sa estrade, najlepša pevačica?

- Karleuša je odgovor na sve (smeh).

Privatno si veliki domaćin i priča se da voliš da kuvaš?

- Da, da! Pravim najbolju picu u gradu! Znaš li kakav recept imam za picu, dođite mi svi na picu.

Šta kolege iz benda kažu za tebe, da li nekad misle da si strog i kakav si za saradnju?

- Zavisi prema kome i u kom momentu. Nekad sam stvarno teška osoba, i moglo bi se reći da umem da budem strog.

Da li na nastupima dobijaš od devojaka neke ljubavne ponude?

- Kreditne samo! Šalim se. O ljubavnom životu ne volim da pričam, svaki put kada izjavim da imam devojku, ili nešto slično tome, ja izgubim 30% svojih fanova. Čak sam jednom komentar dobio od nekog fana da mi više neće dolaziti na nastup jer imam devojku. Tada sam rekao da više neću to spominjati.

Ko će u Novogodišnjoj noći biti uz tebe na nastupu?

- Biće moji roditelji u publici, oni će da me bodre.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Jelena Janjić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.