SRPSKI TV VODITELJ UHAPŠEN U ZAGREBU! Imao je emisiju na Pinku, a onda je POTPUNO NESTAO
Foto: Printscreen

Bio na poternici

SRPSKI TV VODITELJ UHAPŠEN U ZAGREBU! Imao je emisiju na Pinku, a onda je POTPUNO NESTAO

Njegov kum Saša Mirkovića letos je uhapšen u Crnoj Gori

Objavljeno: 15:50h

Nekadašnji reditelj i voditelj emisija "Nemoguća misija" i "Rikošet" na TV Pinku Goran Marković uhapšen je ove nedelje u Zagrebu po poternici srpskog pravosuđa koje ga traži zbog krivičnog dela utaje poreza.

Marković je u sredu izveden pred nadležnu sutkinju istrage zagrebačkog Županijskog suda koja mu je odredila ekstradicijski istražni zatvor.

Prema pisanju srpskih medija, Marković i njegov kum, bivši političar i estradni manadžer Saša Mirković, bili su obuhvaćeni policijskom akcijom kodnog imena Šetač u Srbiji pre osam godina.

Tada je Marković neko vrijeme proveo u pritvoru.

foto: Printscreen Youtube

Tamošnje tužilaštvo teretilo ih je za fiktivno poslovanje preko firme Media Vizards, odnosno za utaju poreza i pranje novca.

Prema optužbi srpskih vlasti, Marković je kao odgovorna osoba spomenute firme lažno prikazivao nabavu usluga od firmi koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine. Temeljem fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam miliona dinara, pa su Markovića teretili da je izbegao plaćanje poreznih obveza državi u visini od oko 2,5 miliona dinara.

Srpski mediji pišu kako je Goran Marković zvani Pikaso pobegao iz Srbije u novembru 2017. te da je poternica za njim raspisana u januaru 2018. godine.

Spekulisalo se da se sklonio u Makedoniju zajedno sa svojim kumom Sašom Mirkovićem, koji je imao još celi niz sudskih procesa u Srbiji.

Na kraju je Mirković, kako su izvestili srpski mediji, ovoga leta uhapšen u Budvi i izručen Beogradu, dok je Marković sada “pao” u Zagrebu.

Nadležni sud tek treba da odluči o njegovom izručenju Srbiji.

Bonus video

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.