OVA PRIČA ME JE DOSTA ŽULJALA I MORAO SAM DA JE ISPRIČAM: Gordan Kičić o svom REDITELJSKOM PRVENCU
Foto: Aleksandar Stojanović

INTERVJU GORDAN KIČIĆ

OVA PRIČA ME JE DOSTA ŽULJALA I MORAO SAM DA JE ISPRIČAM: Gordan Kičić o svom REDITELJSKOM PRVENCU

Sinoć u prepunom Sava centru održana je prva premijera filma "Realna priča", glumca Gordana Kičića, koji se prvi put potpisuje kao glumac, producent ali i kao reditelj.

Objavljeno:

Posle 20 godina glume i više od 35 uloga, Kičić je stao iza kamere i uspeo da napravi film koji neodoljivo podseća na značajna ostvarenja jugoslovenske kinematografije 80-ih godina prošlog veka.

U fokusu priče je glumac koji je osetio da je slava prolazna, a koji se u vrlo surovim okolnostima na duhovit način bori za svoju porodicu.

foto: Aleksandar Stojanović

Veliki broj glumaca imao je sluha da isprati tekst i rediteljsku zamisao svog kolege Gordana Kičića.

Nina Janković je u ulozi Kičićeve supruge, a u "Realnoj priči" igraju i Branimir Brstina, Vojin Ćetković, Gorica Popović, Svetozar Cvetković, Nenad Jezdić.

foto: Aleksandar Stojanović

Gordan Kičić za Espreso pričao je o svom prvencu i kako se oseća sada kada je film ugledao "svetlost dana".

Da li ste ostvarili dečačke snove, s obzirom da ste prvi put reditelj, producent i glumac?

- Nije mi to bio dečački san. Uzimajući u obzir koliko je to ozbiljan poduhvat, imao sam potrebu da ispričam priču koja je mene dosta žuljala da je ispričam. To je jedna prića o savremenom čoveku, glumcu po vokaciji, gde sam mogao da se poistovetim. Ali s druge strane prati njegovu privatnu stranu i kako porodica i stvaran život utiču na njega. Priča o tom malom čoveku je veoma lična stvar, gde mislim da će i publika moći da se poistoveti jer ovaj film se ne bavi kao drugi nekim temama. Nema kriminala, nema droge... U pitanju je duhovita melodrama. Drama komedija koja je negde kao na pragu filmova 80-ih godina što se tiče žanra. To je jedna gorka priča o čoveku koji se bori sa problemima, ima 1000 mana, on nije svestan njih. Mislim da će svima biti zabavno, jer pre svega je iskreno i istinito.

foto: Aleksandar Stojanović

Kako zapravo izgleda naći se u koži reditelja po prvi put?

- Moram da priznam da je bilo veoma zanimljivo jer sam se dosta dugo spremao. Snimao sam knjigu snimanja sa Miladinom Čolakovićem i to sam detaljno radio godinu i nešto dana, preko 40 snimanja, tako da sam bio veoma spreman. Ali koliko god da se čovek priprema, nije isto kao kad ti se desi. Mora da se dogodi, a ja sam imao stvarno sjajnu pomoć. Ovo nije mali zahvat, biti na 3 pozicije u isto vreme... Ali eto desilo mi se i mislim da će biti baš dobro.

Koja od tri pozicije vam je bila omiljena?

- Najlakša mi je bila glumac, to da se razumemo - priča kroz smeh i dodaje:

- Najneomiljenija producent, a reditelj je bila jako omiljena, pogotovo kad sam ušao u montažu. To je jedna potpuno drugačija pozicija, našao sam se u situaciji kada vidite sve što ste radili, 2 meseca rada, natenane, birajući uglove, praveći scene, praveći ritam filma, to je stvarno veliko zadovoljstvo. Film ima veoma zanimljivu muziku, tako da ima jako dosta noviteta u ovom delu.

foto: Aleksandar Stojanović

Da li je bilo teško odabrati kolege?

- Uglavnom su sve uloge bile namenski pisane mojim kolegama, zato što se dobro poznajemo. Ovaj tekst je dugo nastajao. Bilo je puno ljudi koji su bili uključeni što se tiče teksta i scenarija. Puno sam radio i pisali smo baš za ljude koji igraju u ovom filmu.

Da li se promenio tvoj odnos sa kolegama glumcima, s obzirom da si im sad bio i šef?

- Apsolutno ne! To je nekad i plus, i minus, ali sve te kolege i ja smo toliko dugo na filmu i u pozorištu, tako da nije bilo nikakvih problema. Razumeli su me, imali su dovoljno strpljenja i želje da shvate šta sam želeo da ispričam. Ovde su uloge dobili oni koji su bili pravi za ovu priču. Ima još mnogo glumaca koje mnogo volim, ali jednostavno nije bilo mesta za njih.

foto: Aleksandar Stojanović

Što se tiče treme pred premijeru "Realne priče", Gordan je za Espreso rekao kako je uopšte nema jer kada je video u kom broju je narod došao da pogleda film, pao mu je kamen sa srca.

- Film nije niko gledao, samo nas trojica koji smo ga radili, tako da se kritičari tek očekuju - rekao nam je Gordan na temu da li mu je do reakcije neke posebne osobe stalo.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jelena Janjić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.