KAD SE NA BALKANU SLAVI, TO PRŠTI! Najskuplje svadbe REGIONA od kojih je sve zasvrbeo džep...

luksuz i raskoš

KAD SE NA BALKANU SLAVI, TO PRŠTI! Najskuplje svadbe REGIONA od kojih je sve zasvrbeo džep...

Naše zvezde obožavaju venčanja u dvorcima, oldtajmere i Halidove hitove. Prva koja je imala luksuzno venčanje bila je Brena koja je nosila Diorovu venčanicu i imala je 500 zvanica

Objavljeno: 15:23h

Balkanska svadba godine, kako su je mnogi nazvali održana je u Beogradu, a ovo su bili "učesnici".

Severina Vučković (43) i Igor Kojić (28) gostima su dali samo 48 sati za potvrdu dolaska. Iako je Beli Dvor na Dedinju bio favorit obe porodice, Severina je odustala od rezidencije kraljevske porodice Karađorđević. Par je iznajmio hotel u centru Beograda. Severina je bacila oko na venčanicu Vere Wang od 3000 evra a onda i na drugu od Oscara de la Rente koja košta više od 10 000 evra. Na kraju se odlučila za kreaciju dizajnerke i njene prijateljice Matije Vuice, a ostalo je istorija.

Glamurozna venčanja našim su zvezdama dokaz prestiža i moći u društvu. Mladenci se rasipaju odećom, zahtevima, menijem, gostima, izvođačima, a venčanja poznatih poslednjih godina liče na one iz američkih filmova. Jedno od najskupljih venčanja bilo je ono od fudbalera Darija Srne i Mirele Forić . Zavete su 2010. izmenili u Dubrovniku u vili u kojoj su odsedali holivudski glumci Mickey Rourke i Kevin Spacey. Goste su zabavljali Jole i Halid Bešlić, a tada četiri meseca trudna mlada blistala je u haljini Matije Vuice. Svi detalji venčanja sina Deje Savićevića: Eksluzivne fotke sa svadbe godine u Crnoj Gori! (FOTO)

A photo posted by darijosrna (@darijosrna) on

Glumac, Tarik Filipović i bivša Miss Hrvatske Lejla Šehović 2008. su na privatnom imanju ”Marincel” u zagrebačkim Šestinama napravili veliku zabavu u glamuroznom stilu. Par je navodno potrošio 10.600 evra samo na ketering i cvetne aranžmane, a pevali su im Halid Bešlić i Hari Varešanović .

A photo posted by FASHION.HR (@fashionhr) on

I Iva Majoli i Stipe Marić 2006. imali su bajkovito venčanje. Iva se dovezla pred Crkvu sv. Marka u Rolls Royceu u glamuroznoj venčanici po koju je išla u Milano. U crkvi je Ave Mariu zapevala Josipa Lisac. Oko 500 gostiju nakon ceremonije okupilo se na teniskim terenima na Cmroku, gde je postavljen šator. Gostima su pevali Toni Cetinski, Gipsy King’s , kao i mlada pevačica Ivana Starčević. Toni je kasnije rekao da mu Iva nikada nije isplatila obećanih 13.500 evra koliko je iznosio njegov honorar. O venčanju Novaka Đokovića pričalo se kao o venčanju godine za koje je Novak izdvojio vrtoglave pare. Svoje 'da' rekli su na plaži Svetog Stefana, pred matičarem i 140 zvanica, među kojima je najpoznatiji bio Boris Becker. Pristup medijima bio je strogo zabranjen, a nagađalo se da su zvanice sedele na zlatnim stolicama. Par je slike s venčanja prodao jednom britanskom časopisu, a novac su uplatili u humanitarne svrhe. Donela mu sreću: Evo koliko se vole Novak i Jelena Đoković! (FOTO)

Iako su glamurozna venčanja zadnjih godina imperativ među balkanskom elitom, Lepa Brena imala ga je još početkom devedesetih. Jedan od najpopularnijih parova na Balkanu, ­Brena i Boba, venčali su se 7. decembra 1991. godine u tada najluksuznijem hotelu u SFRJ, beogradskom Interkontinentalu. Na venčanju je bilo 500 zvanica, najbrojnije su bile estradne i sportske zvezde, a Bobin kum bio je Boris Becker. Brena je već tada nosila Diorovu venčanicu. Bila je to najveća i medijski najzapaženija svadba u istoriji SFRJ. Brak pevačice i tenisača izdržao je do danas. – Još prve noći kada sam te upoznao, bilo mi je jasno da ću se oženiti tobom, rekao je Slobodan Živojinović Breni, neposredno nakon venčanja. Ekskluzivno: Svi detalji proslave rođendana Breninog sina! (FOTO)

Manje glamurozno venčanje imala je velika zvezda ovih prostora – Zdravko Čolić . On je 2001. godine oženio svoju dugogodišnju devojku Sandru . – Svi su mislili da je skrivena kamera, jer smo pošli rano ujutro. Dugo smo bili u vezi, pa je to bilo ili brak ili prekid, rekao je Zdravko koji je kao mladić izbegao neželjenu svadbu. – Moja majka jednom je otvorila vrata i ispred njih ugledala devojku u venčanici i s papirima, ali i muškarcem koji je trebao biti kum. No, sva sreća, nisam bio kod kuće, a ta devojka je rekla: 'Ja sam došla da se udam"!

Za venčanja, jasno je, ni naši poznati parovi ne žale para ali su ipak daleko od holivudskih zvezda. Dva miliona dolara su za venčanje izdvojili Tom Kruz i Kejti Holms , koji su se venčali u dvorcu iz 15. veka blizu Rima. Jednaku svotu platili su i Elizabet Tejlor i Lari Fortenski, kao i Kristina Agilera i Džordan Bratman . Viktorija Bekam svom suprugu Dejvidu verovatno nikad neće oprostiti što su za svoje venčanje izdvojili samo 800 hiljada dolara jer su time zauzeli nisko 16 mesto.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.